Головна » 2023 » Вересень » 18 » Книга Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін». Бібліотечний порадник «Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу»



12:27
Книга Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін». Бібліотечний порадник «Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу»
Хто з сучасних українців не чув ім’я Кузьми Скрябіна – Андрія Кузьменка, відомого українського співака, лідера гурту «Скрябін»? Скоріш за все таких людей просто не існує. Більш веселої, жартівливої, іронічної людини з гострим розумом, ніж Кузьма, годі було б і шукати. Було б… Тому що ця навдивовижу обдарована особистість загинула в ДТП. Чи була це випадковість? Хтозна. Так само як, можливо, мало хто знає, що Кузьма Скрябін спробував себе ще й на літературному поприщі в якості прозаїка. І доволі вдало. Тому Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує вам, дорогі наші читачі, ознайомитися з книгою «Я, «Побєда» і Берлін». Ця книга – літературний дебют автора, за яким сумує не одне покоління молодих і не дуже молодих шанувальників і прихильників.

Повість «Я, «Побєда» і Берлін» пронизана яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда» (чи знає хтось з молоді нині, що то за агрегат такий?), на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

Події в книзі розгортаються наступним чином:

«Коли не знаєш, з чого почати, то закрадається думка: чи варто починати взагалі? Але є про що розказати і, видно, доведеться все-таки з чогось почати. Наприклад, з того, що я зайшов до Ориськи. Вона жила в моєму вонючому під'їзді на три поверхи вище. Під'їзд воняв не через те, що там жили ми з Ориською, а просто воняв, як воняли в той час усі совєцькі під'їзди. Я подзвонив у двері, і вона відкрила. Тоді, як радянська молодь була спрямована на штурмування наукової ниви, Ориська триста восьмий раз повернулася з товаром із Турції і збиралася поїхати туди через пару днів, щоб задовольнити потреби українських трударів у светрах «Бойс». Це їй вдавалося, мушу вам сказати. Половина мешканців Новоєврейська вважала ознакою хорошого тону лазити по місті в светрах Ориськи. І Новоєврейськ вечорами нагадував колонію «Бойсів», які відрізнялися один від одного хіба що кольором самого надпису «Бойс». Ориська відкрила і ковзнула поглядом повз мене у під'їзд. Я заходив не часто і, Бог свідок, мій візит не віщував Орисьці нічого доброго. Я зайшов і, не розводячись про погоду та як справи, перейшов до головної мети візиту:
— Орисько, позич двісті баксів.
… За двісті доларів я мав купити ПЕРШУ В СВОЄМУ ЖИТТІ власну машину».


А далі читати повість стає все цікавіше і веселіше! Книга є в фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Тож приходьте, читайте і пам’ятайте: «ЧИТАННЯ КНИГ – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Нові книги | Переглядів: 253 | Додав: estet | Теги: Кузьменко А., Кузьма Скрябін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0