Головна » 2023 » Червень » 28 » Клуб документального кіно в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



15:28
Клуб документального кіно в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
Сьогодні Чернігівська обласна бібліотека для дітей відкрила новий проєкт - КЛУБ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО. І першу зустріч під назвою «Як Україна отримала свою Конституцію» присвятила без перебільшення доленосній події для нашої держави та її громадян.

Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Відвідувачам клубу були представлені відео про цікаві факти прийняття Конституції, інформація про особливості та найважливіші статті Основного закону України.

Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, стійкість та нескореність. Наша Конституція справді зорієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Згідно Статті 3: Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Україна має багатовікову історію українського державотворення. Підвалини формування конституції почали закладатися ще у часи Середньовіччя, у Київській Русі і тривають аж тисячу років! Передісторією українського конституціоналізму є «Руська Правда» ХІ століття Ярослава Мудрого. Вагомою віхою розвитку конституційної думки України стала Конституція Пилипа Орлика 1710 року. Чи дійсно можна вважати, що українці створили першу конституцію в Європі? Розібратися у цьому питанні допоміг захоплюючий відеоматеріал від істориків, письменників і захисників України братів Капранових.

Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу ми вкотре відстоюємо у збройній боротьбі за суверенітет і незалежність.

Відвідувачі Клубу документального кіно жваво обговорювали побачене та почуте. Запрошуємо усіх відвідувати наші зустрічі, де будуть представлені відео, фільми, присвячені різноманітним темам. Це обов’язково будуть цікаві матеріали, що висвітлюватимуть важливі події в житті українців та України.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 107 | Додав: estet | Теги: документальне кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0