Головна » 2024 » Лютий » 22 » Кіносеанс "Нове українське кіно. Воєнна екшн-драма Ахтема Сеітаблаєва «Мирний – 21». Так починалася війна."



11:27
Кіносеанс "Нове українське кіно. Воєнна екшн-драма Ахтема Сеітаблаєва «Мирний – 21». Так починалася війна."
Напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пропонуємо знайомство з українською військовою екшн-драмою "Мирний-21", яка розповідає про події далекого 2014, коли Росія розпочала своє повзуче вторгнення, маскуючи його під дії сепаратистів. Це другий фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва, який оповідає героїчні історії українських воїнів. Стрічка була знята до великої війни і прем’єра її мала відбутися ще у кінці лютого – на початку березня 2022 року. Але тоді цьому завадила російська агресія.

В український прокат "Мирний-21" вийшов рік тому - 22 лютого 2023 року.



Стрічку фільмували у Києві та у військовій частині Василькова Київської області (Об'єднаний навчальний центр Повітряних Сил).

Факти про кіно.
1. Фільм засновано на реальних подіях, які у вирі самого початку російської агресії залишилися майже невідомими. 2014 року сепаратисти та російські спецслужби безрезультатно намагалися змусити бійців Луганського прикордонного пункту зрадити свою країну. Ті ж чинили відчайдушний опір та не піддалися ані спокусам, ані погрозам, ані прямій атаці.

Прототипами героїв фільму стали: командир Луганського прикордонного загону у 2014 році полковник Дейнеко Сергій Васильович — у стрічці він Олександр Авдєєв, його роль виконав Андрій Самінін; перший заступник, начальник штабу Луганського прикордонного загону, полковник Гавель Олексій Вікторович у кіно став полковником Тихоміровим (актор — Андрій Мостренко); заступник начальника штабу Луганського прикордонного загону підполковник Дупляк Сергій Володимирович, у фільмі - Збруч (актор — Роман Ясіновський). Реальний прототип героя актора Олексія Тритенко — під грифом «секретно», а для ролі сепаратиста Молотова (актор — Ігор Димов) прототипом став луганський сепаратист Валерій Болотов.

2. Ґрунтовний підхід. Створюючи фільм за реальною історією, автори мусили не лише зберегти хід подій у сюжеті, але й відтворити їх у схожому візуальному середовищі. Так, під час пошуків локацій для фільмування члени знімальної групи були на полігоні на навчаннях та навіть їздили на справжньому танку.

3. Максимальна реалістичність. Перед художником-постановником Шевкетом Сейдаметовим (Хайтарма, Кіборги, Чужа молитва) була складна задача: відтворити на екрані реалістичність бойових дій, проте максимально безпечно для знімальної групи. Складно-постановочні сцени з каскадерськими трюками й спеціальними ефектами потребували не одного дня додаткової підготовки, тому що багато епізодів знімались з одного дублю. За трюки відповідав відомий український каскадер Павло Авілов ("Сторожова Застава", "Захар Беркут", "Карпатський рейнджер", "Козаки. Абсолютно брехлива історія") та його команда.

Свою останню роль у стрічці виконав актор Паша Лі, який загинув 6 березня 2022 року в Ірпені. https://www.youtube.com/watch?v=QzpjZEDDmuM

"Бумбокс" та Сергій Жадан презентували кліп на саундтрек військової екшн-драми «Мирний-21»



Сьогодні, 22 лютого, о 22:15 на "1+1 Україна" відбудеться телевізійна прем'єра воєнної драми режисера та ведучого нового проєкту "Хоробрі серця" Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21".







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 89 | Додав: estet | Теги: українське кіно, Мирний-21, Сеітаблаєв А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0