Головна » 2018 » Жовтень » 9 » «Хто такі козаки?»



12:41
«Хто такі козаки?»
В ці вихідні в українців відразу кілька свят: День захисника України і День українського козацтва відзначаються в день свята Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки воїнів.
Першими вояками, які вважали Богородицю своєю заступницею, були українські козаки. Познайомити маленьких учнів Чернігівської школи №7 та ліцею №22 з традиціями, звичаями козаків взялися бібліотекарі обласної дитячої книгозбірні. Разом вони шукали відповідь на запитання «хто такі козаки?» Говорили про те, що навіть переклад слова «козак» з тюркської – «вільна людина» - багато про що говорить, адже йдеться про волелюбність як сутність української вдачі. Школярі дізналися про історію виникнення козаччини, про героїв, які стали символами боротьби за свободу рідної землі.
Вільні люди козаки боронили Батьківщину століття тому. Вони – це героїчне минуле України. Їх нащадки відстоюють незалежність своєї країни нині, коли ворог знову намагається загарбати українські землі. В нинішніх героях живуть вікові традиції славного запорізького воїнства. І головне – щира любов до своєї України.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1054 | Додав: estet | Теги: козаки, День захисника України, покрова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
estet