Головна » 2020 » Квітень » 28 » Календар незвичних дат. 29 квітня - День джинсів!



15:53
Календар незвичних дат. 29 квітня - День джинсів!
Ми щодня намагаємось бути обізнаними у всіх сферах життя.
Щоб наші читачі не пропустили найважливіше, традиційно знайомимо з подіями календаря знаменних і пам’ятних дат. А як вам ідея дізнаватись про незвичні дати і свята, і не тільки українські?
Цікаво, що…
29 квітня відзначається День джинсів
Найпопулярніший одяг планети має свій день. Заходи та акції до Дня деніму (Дня джинсів) проводяться в останню середу квітня. Його виникнення – це дуже серйозна історія. Неймовірно, але цей день в США є одним з символів боротьби з насильством. Вперше виник в 1999 році в США і донині відзначається на знак підтримки протестів жінок проти насильства.
У 2020 році День джинсів (День деніму) припадає на 29 квітня.
Вже десятки років джинси займають перші місця в топі найпопулярнішою частини одягу в гардеробі.
Сьогодні ми розповімо вам найцікавіші факти, пов'язані з джинсами.
- Вперше вироби із джинсової тканини згадувалися в портових книгах Англії XVI століття. В ті часи джинсову тканину імпортували з Генуї, щоб виробляти штани, а в подальшому збувати по всій Європі.
- Джинси виготовляються з особливої тканини. Вона має особливе плетіння ниток. З зовнішньої сторони пофарбовані нитки, а з внутрішньої – ні. Така структура тканини і надає виробу «потертий» вид.
- Колір індиго – це основний барвник для деніму, який раніше виготовлявся на попелі. Таким способом, фарбування не було витратним, тому джинси не були розкішшю.
- Право вважатися винахідником сучасних джинсів належить Лівай Строссу, який після переїзду в Америку змінив ім'я на Леві Страусс. Саме він придумав об'єднати міцну, дешеву тканину зі зручним та стильним фасоном.
- У часи Другої світової війни у США джинсові штани отримали особливу популярність.
- Велику популярність джинсів приніс Оззі Осборн, який вважався гуру «бітників». Саме завдяки йому джинси стали особливо популярними серед молоді.
- Хіпі стали наступними законодавцями моди на джинси. Прикрасами джинсів стають нашивки, вишивки, намистини та стрази.
- У кінці 60-х дизайнер Луї Ферро дебютував зі своїм модним показом джинсів, які були щедро посипані стразами. Після його показу джинси стали основним елементом для багатьох колекцій модельєрів.
- Мода на джинси в Радянському Союзі з'явилася в 1958 році під час Міжнародного фестивалю молоді та студентів. Іноземна новинка вмить сподобалася радянської молоді.
- Найдовші у світі джинси мають 68 метрів в довжину 35 метрів завширшки. Вони важать три тонни.
- У 2005 році японський колекціонер виклав за першу пару джинсів 60.000 доларів – це оригінальні 501 Levi Strauss & Co, 1951 року випуску.
- Першими «дорогоцінними» джинсами, які потрапили в Книгу рекордів Гіннеса, були штани від Gucci, декоровані пір'ям та оригінальною аплікацією з блискіток, що коштували 3134$. Пізніше їх залишила позаду модель Келвіна Стюарта за 4200$ з золотими гудзиками і діамантовою інкрустацією.

Перегляньте також декілька цікавих відео про джинси:

- Як джинси стали символом бунтарства та справжнім культом

- Як виготовляють дизайнерські джинси


- День народження джинсів




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 495 | Додав: estet | Теги: джинси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0