Головна » 2020 » Червень » 3 » Як зробити літо корисним?



08:18
Як зробити літо корисним?
Влітку, як ніколи, ми стаємо щасливішими. А щоб літо стало ще й корисним для дітей, наводимо декілька порад…

Організовуйте літо

Складіть план на все літо. Немає значення, які саме пункти плану будуть включені в нього, важливо, щоб канікули були будь-яким чином організовані. Багато сімей складають такі плани спільно з сім`ями друзів. Навіть маленькі діти готують за до запланованих поїздок, чекають на них, фантазують.

Здорове харчування

Влітку важливо поповнити запас вітамінів, тому важливо привчити дитину їсти сезонні ягоди, фрукти і овочі. Також потрібно пам’ятати, що перед вживанням ягоди, фрукти і овочі потрібно ретельно помити, щоб в організм не потрапили кишкова паличка або гельмінти.

Комп`ютер і телевізор — у відставку

Треба постаратися всіма силами відвернути дитину від сидіння перед телевізором або комп`ютером. Хай грає в рухливі ігри на повітрі, читає, малює — та хіба мало захоплюючих речей можна придумати.

«Сонце, повітря та вода – наші найкращі друзі!»

Літній період – найблагодатніший для фізичного розвитку дітей.
Завдяки сонячним променям під шкірою відкладається вітамін «Д», що оберігає малюків від хвороб.

Водні процедури ( обливання, купання) очищують шкіру від бруду, поліпшують кровообіг у судинах.

Загартування поліпшує обмін речовин, благотворно позначається на роботі дихальної, серцево–судинної систем, підвищує тонус м’язів та провідність у нервових клітинах. Оздоровлений та загартований організм легше переносить фізичні і розумові навантаження.

Організація прогулянок влітку

У літній період варто забезпечити максимальну тривалість щоденного перебування дітей на свіжому повітрі. Зі зменшенням навчального навантаження діти мають більше часу для самостійної діяльності. З’являється можливість пограти в улюблені ігри, проявити свою ініціативу та творчі здібності.

Літо без небезпеки

Необхідно поклопотатися і про безпеку дитини. Пам`ятайте, що на канікули значно збільшується ризик не тільки вуличного, але і побутового травматизму. Перевірте дитяче спортивне спорядження: самокат, велосипед, тощо — все повинно бути справне.

Розумові навантаження

Без інтелектуального навантаження влітку мозок школярів приходить у стан сплячки, що призводить до забування та втрати основних учнівських навичок, набутих протягом року. Тому дуже важливо влітку обов’язково читати, розв’язувати рівняння, писати вправи, повторювати пройдений матеріал, звичайно не в таких обсягах як в період навчання, а в розумних.

Режим дня

Найгостріше питання канікул — режим дня. Раннє вставання, звичайно, набридає за навчальний рік, і влітку багато дітей сплять мало не до обіду і надто пізно лягають. А це не найздоровіші звички. Прагніть все ж таки зберігати більш-менш звичний режим.

Пропонуємо серію матеріалів про розваги для дітей різного віку і статі «Ідеї для спільних ігор з дітьми від українських батьків»

https://life.pravda.com.ua/society/2016/01/2/205610/

Літо — це всього лиш 92 дні (2208 годин або 132480 хвилин), але провести їх можна (і треба!) так, щоб жодна хвилина не пропала дарма, щоб було що згадати довгими й холодними зимовими вечорами. Гарного вам літа!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 504 | Додав: estet | Теги: літо, діти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0