Головна » 2024 » Березень » 7 » «Як Тарас Шевченко став українським ідолом?» (До 210-річчя від дня народження Т.Шевченка)



11:53
«Як Тарас Шевченко став українським ідолом?» (До 210-річчя від дня народження Т.Шевченка)
Тарас Шевченко - безперечно, це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Загадку феномену особистості Шевченка досі нерозгадано! Тому запрошуємо вас вивчати його разом!

Ми підібрали трохи корисної інформації про нього та його творчість. Тут ви ознайомитесь з його біографією та творчим шляхом. Дізнаєтесь про цікаві і маловідомі факти з його життя, побачите рідкісні фото та зображення великого Кобзаря. У вас є можливість переглянути відеосюжети та документальні фільми про Тараса Григоровича.

Більше про історію життя Тараса Шевченка та цікаві факти з його біографії.

Відео "Яким Тарас Шевченко був насправді"
Тарас Шевченко — безперечний символ України, духовний батько нації. Та що саме зробило звичайну людину ідолом та найвідомішим українцем за всю нашу багатовікову історію? Про феномен Шевченка розповідає Акім Галімов в проєкті «Реальна історія».


Як Тарас Шевченко став зіркою. 3 серія «Книга-мандрівка. Україна».
Нова серія «Книги-Мандрівки» присвячена тому, про кого написали не одну книгу, зняли не один фільм, ба навіть більше – створили цілу науку – шевченкознавство. Здавалося б, що можна додати до історії найвидатнішого українця Тараса Шевченка? Але чому ж серед цілої плеяди талановитих, неординарних українців найвидатнішим став саме він?


Таємниця "Катерини" Тараса Шевченка. Чому картина і поема?
Українське мистецтво - неповторне! А “Катерина” - це одна з найзнаковіших картин серед усього українського живопису. І справа не лише в тому, що це - один із найвідоміших творів Тараса Шевченка. Є у ній кілька ознак, що роблять цю картину унікальною в усьому світовому мистецтві. А ще вона приховує чимало таємниць!


Загадка народної любові до Шевченка: хто він насправді?
Усі ми знаємо Тараса Шевченка як геніального поета, видатного художника та батька української нації. Але чи знали ви його як безстрашного воїна-лицаря, хитромудрого характерника, тобто - чарівника, і навіть… святого? А український народ саме таким його й вважав.


Роспропаганда бреше про ШЕВЧЕНКА / Що насправді писав Кобзар
Росіяни століттями намагалися перекрутити роль Тараса Шевченка в українській історії. Змінювали навіть тексти творів Кобзаря. Саме завдяки цим старанням виник стереотипний образ стражденного дідугана. В цьому епізоді "Історії обману" дослідники Богдан Тихолоз та Микола Зубков розповідають, яким насправді був і про що писав Тарас Шевченко.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 100 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0