Головна » 2021 » Жовтень » 11 » Як козаки в мультфільмах ожили !



16:20
Як козаки в мультфільмах ожили !
14 жовтня - День Українського козацтва - визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.

Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що українських козаків знають у всьому світі. Про них досі пишуть історії, складають пісні. Часи козацтва – це героїчне минуле України.

Епоха козаків давно минула. Та дух козацтва досі тече в наших жилах. Ми їх нащадки до мозку кісток. Тому нашим сучасникам варто не збувати, що «ми, браття, козацького роду».

Про козаків є чудовий серіал, знятий українськими мультиплікаторами! Він став візитівкою української анімації. Режисер - Володимир Дахно. Першу серію майбутнього мультсеріалу глядачі побачили у 1967 році, це був мультфільм під назвою «Як козаки куліш варили».

Головними героями української мультсаги стали троє козаків: бурмило, коротун і силач. І імена у них були - Грай, Око і Тур.

"Козаки..." були популярними і за кордоном. Сюжет зрозумілий, незалежно від того, якою мовою спілкується глядач. У мультфільмі взагалі немає діалогів. Всі нюанси передані за допомогою пластики та музики.

Про українське козацтво, про давніх козаків та про чудовий мультфільм про трьох харизматичних запорозьких козаків дізналися днями учні молодших класів школи №12 у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 422 | Додав: estet | Теги: День Козацтва, мульфільми українські, козаки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0