Головна » 2020 » Квітень » 30 » Як допомогти підліткам під час карантину і не тільки…



13:01
Як допомогти підліткам під час карантину і не тільки…
Карантин – час для сімейної єдності чи сімейної паніки?
Якщо перше є очікуванням від карантину, то друге – стає сумною реальністю. Щоб їй зарадити, важливо розуміти, як саме дорослі – батьки та вчителі – можуть допомогти підлітку та знизити його рівень тривоги.

Ось декілька порад як можна допомогти ізольованому підлітку.

 Нормалізуйте тривогу
Допоможіть молодим людям зрозуміти, що здорова тривожність має мету: вона попереджає нас про потенційні загрози та допомагає нам рухатися до безпеки. Скажіть спокійно: «Відчуття тривоги зараз має сенс. Це значить, що у тебе правильна реакція на новини про коронавірус».

 Запропонуйте перспективу
Ми можемо допомогти підліткам утримати свою стурбованість щодо карантину на належному рівні, переконавшись, що вони не переоцінюють небезпеку або недооцінюють свої здатності захищати себе від цих небезпек. Скажіть підлітку: «Ти можеш самостійно знизити ризики: тримай руки чистими і подалі від обличчя, уникай тих, хто кашляє і чхає, і захищай імунну систему, висипайся та будь вдома».

 Перемістіть прожектор
У важкі часи дослідження показують, що підлітки почувають себе краще, коли самі підтримують інших. Після повені в 2006 році, яка знищила невелике містечко на півдні Польщі, дослідження встановило, що підлітки, які надавали найвищий рівень соціальної підтримки постраждалим від повені, продемонстрували найбільшу впевненість у своїй здатності вирішувати виклики у власному житті.

 Заохочуйте відволікатися
Коли ми тривалий час зосереджені на небезпеці, тривога зростає, а коли ми звертаємо свою увагу в інше русло, тривога скорочується. Підлітки можуть стати прекрасною підтримкою одне для одного завдяки соціальним мережам – запропонуйте частіше телефонувати по відео-зв’язку бабусям та дідусям, друзям й просто питати їх про самопочуття.

Чому б не організувати онлайн-лекцію для однокласників?

 Керуйте власною тривогою
Тривожні батьки частіше мають тривожних підлітків. Цей висновок має багато логічних пояснень, але ось одне: молоді люди несвідомо шукають у дорослих поради про те, наскільки спокійно або нервово реагувати, стикаючись з чимось новим.
Будьте впевненими та зберігайте спокій, щоб мати можливість підтримати підлітків і молодих людей, засмучених через пропущені події та можливість насолоджуватися весною.

 Обов’язково порадьте підліткам та молодим людям надзвичайно корисні публікації руху Teenergizer!
Teenergizer – рух, що об’єднав підлітків зі Східної Європи та Центральної Азії. Його унікальність в тому, що проєкти для підлітків вигадують та втілюють теж підлітки!
Головне, що Teenergizer надає безкоштовну психологічну допомогу онлайн. На сайті teenergizer.org кожен підліток може отримати консультацію психолога або рівного консультанта абсолютно конфіденційно та безкоштовно.

Переходьте за посиланням і дізнавайтесь більше. Можливо, комусь це життєво необхідно!

https://teenergizer.org/uk/konsultatsiyi/

Відео «Що таке консультації від Teenergizer: коротко та ясно»




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Психолог радить | Переглядів: 545 | Додав: estet | Теги: Teenergizer, карантин, підлітки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0