Головна » 2020 » Жовтень » 2 » Історії найвідоміших вчителів сучасності. «Поліська орбіталь» Олександра Лисича.



10:45
Історії найвідоміших вчителів сучасності. «Поліська орбіталь» Олександра Лисича.
День вчителя - професійне свято працівників освіти України, яке відзначається щорічно в першу неділю жовтня. Тому хотілося б привітати всіх вчителів нашої країни з цим прекрасним днем!

Часом інтуїтивно, але з великим бажанням, любов’ю до власної справи, креативністю вони винаходять нові методики, досягають неймовірних результатів і будують ті школи, про які можна лише мріяти.

Жодних шаблонів - вони винаходять велосипед наново, адже змінились дороги. Їх роздуми та досвід варті уваги та поширення.

Професія вчителя – одна з найбільш творчих і складних професій, яка поєднує науку та мистецтво. Ця професія споріднена з працею письменника, режисера і постановника, актора, педагога, психолога та науковця.

Сучасні вчителі вирушають з учнями на пошуки скарбів, проводять уроки в Іnstagram і в лісі, малюють комікси і говорять про емоції.

Саме одного з таких майстрів педагогіки, одного з найкращих вчителів України, нашого земляка, ми і хотіли б вам представити.

Знайомтесь!
Учитель хімії Олександр Лисич з села Чорнотичі Чернігівської області працює у школі, де немає ні Інтернету, ні комп'ютерів. Попри це, уроки хімії він намагається зробити цікавими. Він створив у школі хімічну галерею, де малюнки ілюструють весь курс хімії, складні речі і формули пояснюються через прості приклади.

"Як знаходимо матеріал? Шукаємо. Як десь у когось вишка запрацює, то з телефону дивимось (в Інтернеті). Ділимось", - розповідає вчитель.

Разом з чотирма іншими вчителями-волонтерами, які називають себе "білими воронами", він створив міжрайонну школу з хімії "Поліська орбіталь".

У цій школі учні з поліських міст та сіл, які постраждали від ЧАЕС, на канікулах та на вихідних вивчають хімію й екологію глибше і більше, ніж це дозволяє програма. Вони плавають на плотах і відвідують заповідники, подорожують регіонами і проводять наукові пікніки.

Діти вивчають хімію, математику й англійську просто з довкілля. У лісі досліджують лікарські рослини, вимірюють висоту дерева, на свіжому повітрі проводять уроки англійської. Для організації таких занять шукають спонсорів.

Школа Олександра Лисича - це платформа з підготовки переможців хімічних олімпіад. 200 його учнів стали призерами та переможцями обласних, всеукраїнських і міжнародних олімпіад з хімії. Понад 300 вихованців стали лікарями і працюють у Києві, Чернігові, Харкові, Берліні, Тель-Авіві, Новосибірську, Санкт-Петербурзі.

Тож натхнення та наснаги Вам, дорогий наш Учителю!
Величезна подяка всім педагогам за вашу безмежну, неосяжну, титанічну працю!

Дізнавайтесь: https://life.pravda.com.ua/society/2018/10/2/233401/

Відео: Олександр Лисич

https://www.facebook.com/watch/?v=177864013089364




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 514 | Додав: estet | Теги: Поліська орбіталь, Школа Олександра Лисича, Лисич О. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet