Головна » 2020 » Червень » 4 » Історичний роман від майстра пера. Василь Шкляр «Характерник».



14:57
Історичний роман від майстра пера. Василь Шкляр «Характерник».
Не бійся того,
що видиме оку твоєму


У другій половині XVII століття в Запорозькій Січі сталася неймовірна подія, яку зафіксовано в архівах тодішньої Московії і яку не оминув увагою жоден доскіпливий хроніст козаччини.

Кошовий Сірко, кинувши виклик самому цареві, розпочинає велику, вкрай небезпечну гру з Москвою. І треба зробити неможливе, аби в цьому поєдинку зберегти козацьку честь і гідність.

Україна переживає важкі часи. Турки, татари, Москва та Річ Посполита в перегонах за владу над українською землею здійснюють її гноблення. Кожен шарпає в свій бік. Тільки одна сила в змозі протистояти цьому - козаки. Серед бійців Війська Запорізького є ті, кого побоюються, остерігаються, але і поважають інші козаки. Їх називають характерниками, галдовниками чи чаклунами. Саме їх більше за інших остерігаються вороги, а татари називають урус-шайтанами.

Особливого чару ця пригода набуває під пером талановитого письменника: він на основі документальних джерел творить яскраву історичну реальність із життя «лицарів списа і шаблі».

Своїм романом «Характерник» Василь Шкляр ще раз підтвердив звання майстра пера. Його книга доволі неоднозначна. Тут сплетені історія, фентезі і кохання, але співіснують вони між собою дуже гармонійно. Даний твір доводить, що в нашій історії були періоди, коли наші пращури ставили себе так, що з ними рахувалися всі навколо. І зараз у нас знов настає новий такий період.

Про автора:

Василь Шкляр — один з найвідоміших письменників сучасної України. Кожна його книжка стає бестселером. Успіх його романів приголомшливий: відзнаки, премії, Гран-прі, постійні перевидання, переклади іноземними мовами.
Шкляр є лауреатом багатьох літературних премій, але найдорожча з них — народна Шевченківська, яку автор отримав після того, як 2011 року відмовився прийняти з рук антиукраїнської влади присуджену йому Національну премію імені Тараса Шевченка.

З культового «Чорного Ворона» («Залишенця») розпочалася давно очікувана екранізація романів «батька українського бестселера». «Характерник» — найдивовижніший роман Василя Шкляра.
Є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати книгу онлайн:
https://knigism.online/secondreader/320615

Буктрейлер:



Презентація книги від автора




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 552 | Додав: estet | Теги: Характерник, Шкляр Василь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0