Головна » 2013 » Вересень » 23 » III обласний конкурс «Дитячий бібліотекар року»



18:09
III обласний конкурс «Дитячий бібліотекар року»
Хто володіє інформацією – той володіє ситуацією. Давня мудрість дає сьогодні нове життя сучасним бібліотекам. Саме до професійного свята в обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського вже втретє пройшов обласний конкурс «Дитячий бібліотекар року» за участі кращих працівників дитячих бібліотек області.

Партнери конкурсу – Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА, обласна організація профспілок працівників культури, Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації. Мета конкурсу – впровадження кращих традицій читання в дитячій бібліотеці, першій суспільній бібліотеці в житті дитини, популяризація інноваційного досвіду роботи бібліотекарів.

Конкурс проходив в 2 тури. В І відбірковому турі учасники виконували різноманітні домашні завдання: писали резюме, подавали публікації в пресі про свою бібліотеку, інформацію про найцікавіші заходи в своїх бібліотеках в рамках Року дитячої творчості, розробляли бібліотечний квест, присвячений бібліотеці та інформації. Домашні завдання більшість учасників підготували креативно. 5 учасників конкурсу у фіналі презентували свої бібліотеки, інноваційний досвід, новітні тенденції, захоплено розповідали про своїх юних читачів, про найцікавіші заходи для них – тут і флешмоби, і буктрейлери, й бібліотечні вікенди, і казкотерапія і багато-багато цікавого.

Сьогодні бібліотекар часто виступає в ролі психолога, адже діти потребують посиленої уваги, підтримки – тому кожному учаснику конкурсу була запропонована окрема ситуація з практики роботи дитячої бібліотеки, яку необхідно було професійно вирішити. Конкурсанти подавали глибоко продумані вирішення, іноді досить несподівані, проте цікаві.

Журі, до якого увійшли креативні бібліотечні фахівці з великим досвідом роботи, керівники бібліотек, було нелегко визначити переможців, адже всі учасники були дуже переконливі, представили різноманітні матеріали. На жаль, не у всіх бібліотеках сьогодні є необхідна матеріально-технічна база, відсутні комп’ютери, неможливо зробити відповідні слайд-презентації, в повній мірі використати її в роботі з юними читачами.

Переможцями визнані: Гнатів Євгенія (м. Прилуки), Петренко Світлана (м. Мена), Сусло Раїса (м. Чернігів); спеціально відзначили: Супруненко Олену (м. Корюківка) та Свириденко Світлану (смт. Михайло-Коцюбинське). Всі фіналісти були нагороджені Грамотами обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського та подарунками від обласної організації профспілок працівників культури.

Як відзначили учасники конкурсу, такі заходи обов’язково треба проводити: вони дають можливість професійного спілкування, обміну цікавим досвідом, народжують нові ідеї, розвивають креативне мислення, сприяють професійному зростанню. Конкурс підтверджує, що дитячі бібліотеки сьогодні потрібні, як ніколи, вони живуть, працюють і допомагають дітям та підліткам цікаво організовувати своє дозвілля, навчання, підготуватися до дорослого життя.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 2133 | Додав: estet | Теги: День бібліотек, Конкурс, Дитячий бібліотекар року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0