Головна » 2020 » Вересень » 15 » Greenpeace означає «зелений світ»



15:32
Greenpeace означає «зелений світ»
Останнім часом екологічним проблемам, таким як вирубка лісів, кліматична криза та забруднення пластиком, приділяється все більше і більше уваги. У минулі роки членство в Greenpeace викликало б у деяких людей уявлення про вас, як про дивака. Сьогодні ж приєднання до Extinction Rebellion (Повстання проти вимирання) не викликає такого стереотипу, а навіть заохочується.

Неважливо, чи обіймаєтеся ви з деревами, чи дотримуєтеся органічного вегетаріанства або просто думаєте про перехід на бамбукову зубну щітку. Ми дедалі більше усвідомлюємо негативний вплив, який люди творять на нашу планету.

Тож як міжнародне співтовариство повинне розв’язувати екологічні проблеми?

15 вересня 1971 року - день першої організованої акції екологів проти ядерних випробувань - вважається днем створення міжнародної екологічної організації «Грінпіс» (англ. Greenpeace, «Зелений світ»). Засновники «Грінпіс» - Бен Меткаф і Девід Фрейзер Мак Таггарт. Їх називали «першими воїнами зеленого воїнства». До того, як заснувати «Грінпіс», Бен очолював PR-агенство, а Таггарт займався бізнесом в Канаді.

У 1971 році невелика група екологів «оголосила війну» американському уряду, який проводив ядерні випробування на острові Амчитка (Аляска) - це була перша організована природоохоронна акція протесту. Саме у членів цієї групи на чолі з Беном Меткафом і Девідом Таггартом незабаром виникла ідея створення екологічної організації «Грінпіс». Девід Фрейзер Мак Таггарт з 1979 по 1991 роки був беззмінним президентом «Грінпіс», а в останні роки був почесним президентом організації.

За час свого існування «Грінпіс» виріс з групи ентузіастів в потужну міжнародну екологічну організацію, яка активно діє по всьому світу. Фінансується організація виключно за рахунок особистих добровільних пожертвувань прихильників руху в світі.
Починаючи з 1971 року організація активно бореться за охорону навколишнього середовища.

Так, міжнародна природоохоронна організація "Грінпіс" у Великобританії в рамках акції "Ocean of the Future" («Океан майбутнього») показала школярам океанаріум, у якому замість морських тварин плавали лише порожні пляшки і пластикові пакети. Група дітей очікувала побачити пінгвінів і восьминогів, але замість них виявила велику кількість сміття.

На думку представників організації, саме такі океанаріуми чекають світ в майбутньому, якщо ми не почнемо слідкувати за кількістю відходів у природі. Акцію влаштували на підтримку петиції "Грінпіс", яка віднедавна закликає найбільші торговельні мережі Великобританії скоротити використання пластикових пакетів.
Згодом Greenpeace Канада випустила жорстоку, але ефективну рекламну кампанію, в якій із рота морських мешканців стирчать соломинки – цим організація закликає піклуватися про океан та не забруднювати його пластиком.

Екологічна організація Greenpeace створила серію рекламних оголошень, в яких пластмасові соломинки стирчать прямо з ротів морських тварин – посил полягає в тому, що коли ви п’єте напій через соломинку, то висмоктуєте життя з океанів.
Зараз багато компаній масово відмовляються від використання пластикових соломинок заради екології. «Великим і малим підприємствам необхідно переосмислити використання пластику в цілому. Соломинка – відмінний спосіб почати розмову, адже весь викинутий пластик, в тому числі кришки, стакани, контейнери та упаковка, підживлюють кризу пластичного забруднення», – пояснює голова кампанії по океанах і пластмасі в Greenpeace Canada Сара Кінг.

Тож долучаймося й ми до всіх екологічних акцій міжнародної організації «Грінпіс». Тому що Greenpeace означає «зелений світ».

Читати про міжнародну екологічну організацію «Грінпіс»:

https://karbon-cns.com.ua/uk/chim-zajmaiet-sya-griinpiis.html
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=5104&uk
https://ru.qwe.wiki/wiki/Greenpeace

Відео: Для дітей у Британії організували екскурсію сміттєвим океанаріумом




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 489 | Додав: estet | Теги: GreenPeace, Грінпіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0