Головна » 2020 » Жовтень » 9 » Гарбуз, якого ви могли не знати



12:12
Гарбуз, якого ви могли не знати
Ну хто з маленьких та дорослих українців не чув веселого віршика «Ой, чи живі, чи здорові всі родичі гарбузові?». Та й справді: от як високо шанував наш народ цю велетенську ягоду (так-так – саме ягоду!) , що виділяв її з поміж інших ягід, овочів та фруктів.

І то не дарма. Адже гарбуз вже давно став символом осені – найпоетичнішої пори року. Можливо, як кажуть у народі одним «гарбузом ситий не будеш», проте у поєднанні з іншою їжею - точно будеш здоровий!

Існує навіть «гарбузова дієта». Малюкам з гарбуза готують дитяче харчування – у вигляді каш, які дуже необхідні зростаючому організму.

У казках чарівники його перетворюють на карету, а в реальному житті ростять як корисний і дуже цінний продукт. Гарбуз – це скарбниця вітамінів і корисних речовин.

Гарбузовий сік вважається відмінним джерелом, що підвищує імунітет, та відмінним антиоксидантом. Якщо людина щодня натщесерце буде випивати склянку гарбузового соку, то їй не страшні вірусні і простудні захворювання.

У кулінарії теж не забувають про цей продукт. З гарбуза роблять всілякі смачні страви та соки. Ми теж пропонуємо вам не стояти осторонь та приготувати кашу з гарбуза. Гарантовано, ця страва сподобається навіть дітлахам, які так не люблять їсти каші!

Ця страва під силу навіть кулінарам-початківцям. Якщо ж самі не впораєтеся – не засмучуйтесь. Запросіть на допомогу тата або маму. Ніщо так не об’єднує родину, як приготування смаколиків разом. Тож до справи і хай вам смакує!

Як приготувати кашу з гарбуза

Для гарбузової каші слід вибирати стиглий гарбуз зі щільною м’якоттю. Шкірку зрізати, насіння видалити і порізати м’якоть на шматочки. Найкраще розкриває свій смак печений гарбуз. Але не менш солодкий і ніжний смак має гарбуз, зварений у молоці. Крупу для гарбузової каші можна брати будь-яку, залежно від ваших уподобань. Та найбільш українською є гарбузова каша із пшоном.

Секрет ідеальної каші з гарбузом у тривалому приготуванні на мінімальному вогні – щоб не булькала, а лише мліла. І звісно ж, не шкодувати вершкового масла. А ще чудово поєднуються в гарбузовій каші різноманітні сушені ягоди та фрукти – чорниці, журавлина, курага, родзинки і навіть сушені яблучка.

До речі, кашу можна зварити в самому гарбузі: для цього слід відрізати верхівку, вийняти насіння, вишкребти серединку, покласти усі необхідні інгредієнти, накрити зрізаною верхівкою і готувати в духовці.

Гарбуз став також офіційною емблемою ще однієї цікавої осінньої події - свята Хелловіну. 31 жовтня світильники з гарбуза прикрасять столи в багатьох сім’ях по всьому світі. Тож незабаром ми знову з ним зустрінемось. Але то вже зовсім інша історія. Дочекайтеся…

Читати все-все-все найцікавіше про гарбуз:

http://korusno-znatu.in.ua/tsikavi-fakty/tsikavi-fakty-pro-garbuz/
https://gospodarochka.in.ua/harbuz-vse-shcho-potribno-znaty/

Відео: Як приготувати гарбуз швидко і смачно? Що приготувати з гарбуза




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 465 | Додав: estet | Теги: гарбуз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0