Головна » 2020 » Травень » 4 » Ернест Хемінгуей - лауреат літературної Пулітцерівської премії



16:35
Ернест Хемінгуей - лауреат літературної Пулітцерівської премії
Історична закладинка в рамках проєкту «Цікава історія з бібліотекою» сьогодні матиме літературну тему. А саме…

4 травня 1953 року знаменитий класик американської та світової літератури Ернест Хемінґуей став лауреатом літературної Пулітцерівської премії за повість «Старий і море».

Пулітцерівська премія. Що це таке?

Премія була заснована американським журналістом та газетним магнатом Йозефом Пулітцером, який був родоначальником жанру «жовтої преси» та зумів на плітках заробити купу грошей.
Наприкінці XIX століття його газети користувалися чималим попитом, і в 1892 році Пулітцер запропонував Колумбійському університету профінансувати створення першого в країні факультету журналістики.
Пулітцер залишив заповіт, в якому просив щорічно давати чотири нагороди з журналістики, чотири з літератури і одну в галузі освіти. На це було залишено 2 млн. доларів — колосальна на ті часи сума.
Тільки через рік після його смерті була заснована Колумбійська школа журналістики, а в 1917 році — фонд його імені, Пуліцерівська премія та школа журналістики при Колумбійському університеті.
З 1917 року Пулітцерівська премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. 1953 року літературну премію отримала книга-легенда «Старий і море».



Про книгу

«Старий і море» — одна з найвідоміших книг Ернеста Хемінгуея, яка ось уже понад півстоліття вражає мільйони читачів. Вічна історія боротьби людини й природи, пошуку внутрішньої сили й уміння протистояти поразкам, прагнення вибороти своє місце під сонцем і приймати виклики долі. Ця книга-легенда сповнена метафор і глибокого змісту.
Уперше за часи незалежності України цей знаковий твір американської та світової літератури вийшов друком українською мовою у класичному перекладі Володимира Митрофанова із глибокими та самобутніми ілюстраціями Слави Шульц у Видавництві Старого Лева. («Видавництво Старого Лева» придбало права на всі твори класика).

Дивіться експрес-урок 16. Е. Хемінгуей. Старий і море (автор – учитель К.С. Ніколенко)



Фільм "Старий і Море" 1990, Великобританія





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 510 | Додав: estet | Теги: Старий і море, Хемінгуей Е., Пулітцерівська премія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0