Головна » 2024 » Вересень » 13 » Екскурсія-подорож "Вулиця моєї бібліотеки"



15:46
Екскурсія-подорож "Вулиця моєї бібліотеки"
Щоб пізнати історію міста, треба пройти по його вулицях, уважно оглянути їх сьогодення та спробувати зазирнути у минуле. Бо вулиці перетинають не тільки простір, а й час. У одних він обчислюється роками та десятиліттями, у інших губиться у глибині століть.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей сьогодні відкрила двері новому проєкту - екскурсії-подорожі "Вулиця моєї бібліотеки". Амбасадори дитячої бібліотеки повели своїх відвідувачів у глиб віків і років, чим поєднали між собою і старші покоління чернігівців і зовсім юних - читачів нашої бібліотеки.

Прогулюючись проспектом Левка Лук'яненка, екскурсанти дізналися багато нового про ті місця, де вони живуть, навчаються і, звісно, відвідують одну з найбільших книгозбірень не тільки Чернігівщини, а і України. Подорожні дізналися, як було покладено початок колишній вулиці Рокоссовського, що передувало цьому, як створився Чернігівський національний університет "Чернігівська політехніка", і що за таємничий замок знаходиться у глибині корпусів університету (Будинок Глібова).

Знайомилися з сучасним художнім мистецтвом, а саме, муралом "Місто легенд", який знаходиться теж на нашому славному проспекті.

Не оминули і історію найстарішої дитячої бібліотеки, яка бере свій початок від 5 травня 1898 року.

Присутні були здивовані інформацією про те, що Чернігів - одне із міст України, яке стояло у джерел незалежності. Саме на Чернігівщині у селі Хрипівці народився Левко Лук' яненко - один із авторів і натхненників проголошення Акту про незалежність України, який зупинявся у свого брата в Чернігові у будинку по проспекту Лук'яненка, 49, де сьогодні встановлено меморіальну дошку на його честь.

Справжнім відкриттям для дітей стало те, що саме в Чернігові на перехресті проспекту Лук'яненка і вулиці Соборності сталася відома "Ковбасна революція", яка поклала низку аналогічних революцій по всій країні, що завершилися "революцією на граніті".

Свою подорож завершили проспектом Михайла Грушевського, видатного історика, визначного державного і громадсько-політичного діяча.

Екскурсія видалася напрочуд цікавою, пізнавальною, неймовірно насиченою. Фінальним акордом стала подяка учнів гімназії № 31 і вигуки "Слава Україні! Слава ЗСУ!", завдяки яким ми сьогодні можемо жити, навчатися, пізнавати свою історію.

На цій високій ноті закінчилася неймовірно цікава подорож вулицею, де знаходиться одна з найулюбленіших бібліотек Чернігова. – Чернігівська обласна бібліотека для дітей.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 25 | Додав: estet | Теги: екскурсія-подорож, вулиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0