Головна » 2023 » Грудень » 22 » Екскурсія для нових читачів «Напередодні Різдва – до бібліотеки!»



16:13
Екскурсія для нових читачів «Напередодні Різдва – до бібліотеки!»
Знайомство з найкращими книгами фонду відділу; огляд книг «Зимові читання»; гра у відкритому фонді «Нові читачі і книжкові гризуни»; пізнавальна гра «Питання на ялинці, відповіді – у книжці»; гра-пошук «Книжковий лабіринт»; весела майстерня «Різдвяна зірка».

Сьогодні, напередодні найкращого свята року – Різдва – до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей завітали нові друзі – п’ятикласники однієї зі шкіл міста. До речі, як зізналися вони, це їх перша в житті екскурсія в якості п’ятикласників – адже вони вже дорослі! Справа в тому, що вони були відвідувачами відділу, де обслуговуються учні дитячих садочків і початкової школи 1-4 класів. Зараз же вони в захваті від того, що можуть користуватися книжками і для більш дорослого віку.

Екскурсія ж бібліотекою розпочалася з абонементу відділу обслуговування 5-9 класів. Виявляється, (дехто може й не знав і навіть не здогадувався!) – це відділ бібліотеки, звідки можна брати книжки для читання додому і користуватися ними протягом місяця. Якщо ж ви не встигаєте їх прочитати – то не страшно! Термін користування завжди можна продовжити, завітавши до бібліотеки або ж подзвонивши по телефону. Учні побачили, як багато (а саме 25 тисяч) книжок знаходиться на абонементі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Діти познайомилися з найкращими книгами фонду відділу! Особливо вразив їх тематичний огляд книг «Зимові читання».

А ще вони погралися у відкритому фонді відділу. Ох і веселою ж виявилася гра «Нові читачі і книжкові гризуни»! Та найцікавіші питання підготувала учням новорічна ялинка. І не просто питання – святкові питання, де головними героями, як завжди в бібліотеці, були книги, звідки можна дізнатися про все на світі і навіть більше. Ось так!

Далі ж діти попрямували до книжкового лабіринту, що заховався у відділі зберігання бібліотеки, де їм надзвичайно пощастило побачити вперше в житті найстаріші та наймудріші книги з фонду та отримати завдання з чарівної новорічної скриньки, з яким вони напрочуд легко впоралися. Та то ж і не дивно! Адже вони виявилися неабиякими розумниками і розумничками!

В читальному залі дітки переглянули відео «Коли оживають книжки» та доторкнулися, передивилися і потримали в руках най-най-най книжечки нашої бібліотеки: найменші, найяскравіші, найцікавіші, найдорожчі і так далі… Домальовуйте самі!

А закінчилась екскурсія бібліотекою доволі несподівано – працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів і відділу мистецтв провели для учнів майстер-клас з виготовлення Різдвяної зірки. Різдвяна зірка – невід’ємний атрибут Різдвяних свят. Протягом багатьох століть її носили з собою колядники і дзвінкою колядою сповіщали про появу на світ Месії. Наші пращури виготовляли таку Зірку з решета, до якого прилаштовували промені, обклеювали їх кольоровим промасленим папером, прикрашали фольгою, стрічками й китицями. А сьогодні діти навчилися виготовляти восьмикутні Різдвяні зірки з паперу, які прикрашали їх на свій смак.

Захвату гостей не було меж! Так проходять всі заходи в бібліотеці. Яскраві враження і неперевершені емоції гарантовано кожному, хто до нас завітає. Дякуємо за увагу і з Новим роком та Різдвом!






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 104 | Додав: estet | Теги: нові читачі, екскурсія до бібліотеки, Різдвяна зірка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0