Головна » 2020 » Липень » 9 » Джеймс Олдрідж: Син неспокійного часу



14:43
Джеймс Олдрідж: Син неспокійного часу
«У моїх книжках головна тема завжди одна й та сама — вибір. Вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду».
Джеймс Олдрідж

10 липня 1918 народився відомий американський письменник, журналіст і громадський діяч Джеймс Олдрідж. Він створив велику кількість оповідань, романів і новел, які знайшли відгук у душі абсолютно кожного читача його творів.

Але мало хто знає, які життєві обставини вплинули на його долю, як змінювалися стиль написання і вибір героїв його книг. Величезний вплив на розвиток творчого потенціалу Олдріджа мав його батько, який був редактором місцевої газети.

Вже будучи професійним військовим кореспондентом, Джеймс Олдрідж побував в таких країнах, як Норвегія, Єгипет, Греція, Лівія, Іран і навіть Радянський Союз. Його військові зведення доносили правду про людські страждання, жахи і несправедливості Другої світової війни, де рішучість, сміливість і відвага дозволили відстояти суверенітет держави і свободу нації.

Також письменник побував в Україні, у Києві, зустрічався з читачами, давав інтерв'ю. «Україна нагадує мені країну мого дитинства Австралію. На мою думку, будь-який український хлопчик може впізнати себе в героях моїх дитячих оповідань» - писав Олдрідж.

В кожному своєму творі талановитий письменник показує нову грань свого характеру і творчого потенціалу. Наприклад, в романі «Морський орел» Олдрідж проявляє себе як професіонал у створенні напруженого і дуже захоплюючого сюжету, показує весь драматизм життєвих обставин і жорстоке протистояння різних соціальних груп.

У романі «Мисливець» Джеймс Олдрідж проявив себе як людину, яка дуже тонко відчуває красу і могутність природи. Ця книга є деяким ідейним продовженням роману «Морський орел», перейнятим ліричним настроєм і роздумом про людські долі.

На думку письменника, роман «Дипломат» є головним твором в його творчому житті. В образі лорда Ессекса відображені риси характеру, властиві багатьом політичним діячам, наприклад, марнославство, гординя і величезна зарозумілість. Цей образ героя, який має величезну кількість попередників, дуже вірно взято з нинішнього часу і дуже точно і яскраво показаний істинним художником слова.

Відомим твором є “Останній дюйм”, що демонструє читачеві зусилля, межу можливостей людини, прагнення вирватися з егоїстичності і самотності, бажання перемогти і залишитись справжньою людиною.

Творчість Джеймса Олдріджа широко представлена в фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати он-лайн «Останній дюйм»:

https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=168

Буктрейлер до оповідання Дж.Олдріджа "Останній дюйм":




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 1019 | Додав: estet | Теги: Олдрідж Дж. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0