Головна » 2020 » Листопад » 10 » Думаєте, науковці знають про все на світі? Помиляєтесь!



16:34
Думаєте, науковці знають про все на світі? Помиляєтесь!
«Вічна загадка світу – його пізнаванність…
Сам факт цієї пізнаванності є дивом.»
(Альберт Ейнштейн)


Пізнавальний бібліотечний проєкт «Еврика» до Всесвітнього дня та тижня науки, що відзначається щорічно 10 листопада з ініціативи ЮНЕСКО пропонує яскраву, незвичайну та цікаву книгу Анни Клейборн «Історія науки».

З давніх-давен люди допитливо досліджують і осмислюють навколишній світ та самих себе. Сьогодні ми бачимо результат такої наполегливої тисячолітньої праці. І ми, і світ навколо нас за цей час неймовірно змінилися! Адже для науки немає кордонів, а наукові розробки та дослідження є фундаментальними для розвитку всього суспільства. Важко уявити, скільки новітніх розробок відбувається щодня і ще скільки неймовірного попереду!

Гортаючи сторінки цієї книжки, ви поринете у світ могутнього інтелекту, сміливого наукового передбачення та невтомної праці людей, відданих науці й науковому прогресу. «Історія науки» містить цікаву інформацію про вчених. А скільки в ній нового про все на світі: динозаври й мікроби, чорні діри і атоми, молекули ДНК й електрика, дрейф континентів і дихання рослин, магічні числа і гравітація, про загадки Всесвіту… всього і не перелічити, тож відкривай скоріше книжку і вперед!

Книга яскрава ілюстрована, має розділи присвячені: хімії, космосу, доісторичні знахідки ,людське тіло та інші, на допомогу та зручність читачу є алфавітний покажчик та глосарій.

Цікавинки:

Електрика повністю змінила наше життя. Без неї не було б комп’ютерів, телевізорів і багатьох інших речей. Електрику, до речі, ніхто не винаходив – вона завжди існувала в природі. От тільки користуватися нею люди навчилися не відразу. На початку ХVIII сторіччя науковці почали вивчати електричні явища більш ґрунтовно. Було вже створено кілька пристроїв для отримання електричного заряду.1745 року голландський учений Пітер ван Мушенбрук винайшов лейденську банку – пристрій для накопичення і зберігання електричного заряду.

Мікроби – це крихітні живі організми, які спричиняють різні хвороби. Вони живуть повсюди – у воді, повітрі, на речах та всередині живих істот. Вони такі малі, що побачити їх неможливо, тому протягом тривалого часу люди навіть не здогадувались про їхнє існування. Люди вперше побачили мікроорганізми у ХVII сторіччі, коли було винайдено мікроскоп. У 1847 році угорський лікар Ігнац Земмельвейс звернув увагу на те, що значно менше пацієнтів захворює, якщо після кожного обстеження він миє руки. Але в ті часи його відкриття здавалося людям смішним. У середині XIX сторіччя французький учений Луї Пастер провів ряд експериментів і довів, що мікроби розмножуються й спричиняють різні захворювання. Відкриття Луї Пастера призвели до революції в медицині та нашому повсякденному житті…

Цікаво? Щось нове? Багато відкриттів чекають на тебе, мій юний друже.
З Всесвітнім днем науки !




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 423 | Додав: estet | Теги: Історія науки, День науки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0