Головна » 2020 » Квітень » 13 » Дорослим читачам: Сучасна українська проза



17:57
Дорослим читачам: Сучасна українська проза
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує огляди книг для дорослих читачів і пропонує серію «Сучасна українська проза».
Українська літературна традиція – явище хоч і молоде, однак, цілком сформоване і самобутнє. Читайте кращі її зразки від кращих авторів.

Вашій увазі Книга року BBS 2019, справжній бестселер
Тамара Горіха Зерня «Доця»

Зібравши реальні історії людей зі Сходу та власний болючий досвід, українська волонтерка створила неймовірний роман про любов, відчай та війну. У головної героїні немає імені, сім’ї, дому та речей, які вона любила. Натомість є відчай та мужність, які роблять її справжнім воїном на полі палаючих ілюзій.
Ця книга про любов. У ній немає жодного слова на "лю...", але вона про любов. Про магію, не лубочну, розтиражовану з екранів телевізора, а справжню, від роду і кореня, коли пірнаєш з головою у Прадавній Океан і виринаєш звідти з рибиною в зубах. І ще про відвагу. Про безумовну відвагу знайти своє, впізнати його, впертися руками і ногами і нікому не віддати. Свій дім, свою батьківщину, своє серце, своє право ходити з високо піднятою головою.
Події роману розгортаються навесні-влітку чотирнадцятого року у Донецьку. Донбас - це точка обнуління, місце сили, де прозвучали найважливіші запитання. І тільки там заховані потрібні відповіді. Та де все починалося, там все і завершиться, коли історія пройде чергове коло, і вічний змій Уроборос знову вкусить себе за хвіст. Саме тут героїня втратила родину, дім, роботу, ілюзії - і саме тут зібрала уламки життя заново, віднайшла новий смисл і нову опору.

Трохи про автора
Тамара Горіха Зерня (власне Дуда Тамара) — українська письменниця. Автор роману «Доця» (2019), який був відзначений, як книга року BBC. Тамара Дуда відома своєю волонтерською діяльністю.
Народилася в Києві. 1992 року закінчила Український гуманітарний ліцей. 1993 року вступила до Інституту журналістики Київського університету, захистила диплом 1998 року. З 2003 до 2005 навчалася в Київському міжнародному університеті. Більше 20 років займається перекладом економічних текстів з англійської. З 2014 року Тамара Дуда була волонтером у зоні АТО. За волонтерську діяльність була відзначена грамотою мера Києва. «Доця» — це перший роман письменниці. Він був опублікований у видавництві «Білка».

Автор про книгу
Тамара Горіха Зерня: «Я по-справжньому не очікувала, що книгу так тепло сприймуть читачі. Я писала її насамперед ля себе. Я просто не могла її не написати. В голові була історія, яка просилася назовні. І я її виклала на папір. І тепер, щоразу, коли мені хтось пише, що прочитав цю книгу – я завмираю. Таке відчуття, що це перша і єдина людина, яка її прочитала. Щоразу хвилююся, якою буде реакція. Але зараз це вже друга хвиля читачів. Першими були люди з мого фейсбук-оточення. Люди купували книгу у ветеранській палатці на Книжковому арсеналі. Вони її прочитали і почали віддавати мамам, знайомим. І зараз у нас почалася друга хвиля читачів. Це люди, які пишуть мені, що не думали так про війну. Книга зачіпає тих, хто навіть стояв відсторонено від війни. І для мене це важливо.»

Ще про книгу дізнаємось з інтерв’ю:
https://www.radiosvoboda.org/a/30324618.html
https://www.armyfm.com.ua/docya---kniga-yaka-nazavzhdi-zminit-kozhnogo-hto-ii-prochitaye/

оглядів:
http://chytay-ua.com/blog.php?id=900

та відео-презентації книги:







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 512 | Додав: estet | Теги: Доця, Тамара Горіха Зерня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0