Головна » 2020 » Липень » 15 » Доля обрала нас (15 липня – День українських миротворців)



17:45
Доля обрала нас (15 липня – День українських миротворців)
«Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть» .
(Євангеліє від Матвія 5:9)


Уже декілька літ поспіль 15 липня у нашій державі відзначається День
українських миротворців.


Саме цього дня багато років тому, на звернення Генерального секретаря ООН, два літаки з передовою групою 240-го батальйону ЗС України на борту здійснили виліт з дніпропетровського аеродрому в напрямку Боснії. Передова група налічувала 42 військовослужбовці. Після приземлення у місті Сараєво українські миротворці одразу опинилися в епіцентрі бойових дій. Місто й аеродром обстрілювали артилерія та снайпери... Таким був початок історії участі українських підрозділів у міжнародних операціях.

Історія участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки бере свій початок з 1992 року. За цей час близько 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети.

Кожна країна самостійно встановила національні дати вшанування героїв-миротворців. В 2013 році Україна оголосила 15 липня – Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні.
Попри продовження бойових дій на Сході нашої держави, Україна й надалі дотримується міжнародних зобов’язань щодо участі в миротворчих операціях
ООН.

У цей День Чернігівська обласна бібліотека для дітей приєднується до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажає їм завжди високого професіоналізму, міцного здоров’я та мирного неба!

З Днем українського миротворця!

До уваги читачів! У нашій бібліотеці є дуже цікава книга, де зібрані матеріали про досвід миротворчої діяльності Збройних сил України «Доля обрала нас»
Після карантину книга чекає на читачів…




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 464 | Додав: estet | Теги: миротворці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0