Головна » 2018 » Вересень » 17 » До дня народження Сонцелюба.



14:16
До дня народження Сонцелюба.
154 роки виповнилося сьогодні класику української літератури Михайлові Коцюбинському.
Життя і творчість письменника тісно пов’язані з Чернігівщиною. Тут він жив, працював, і тут заповів себе поховати - на тому місці, яке любив понад усе, – на Болдиних горах. «Він народився на Вінничині, але 15 найбільш плідних в творчому сенсі років віддав Сіверській землі», - каже правнук письменника, директор літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігор Коцюбинський.
Традиційно в день народження великого українського літератора представники чернігівської громади, літератори, керівники області поклали квіти до пам’ятника Сонцелюбу (Сонцелюб, Сонцепоклонник – так називали письменника ще за життя). «Його геній охоплює не тільки літературу, він охоплює весь український світ», - зазначає заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.
Віддали шану Михайлу Коцюбинському і працівники Чернігівської бібліотеки для дітей. Багато в чому своїм існуванням найстаріша дитяча бібліотека України завдячує саме Коцюбинському: коли через кілька років після заснування дитячого відділу Чернігівської громадської бібліотеки його закрили, саме Михайло Михайлович (на той час член правління закладу) став на захист, виступивши з критикою влади, яка «переслідує просвітницьку справу».
Михайло Коцюбинський – один з наріжних каменів храму сучасної української дитячої літератури. Та й починав він саме як дитячий автор, надрукувавши 1890-го року в журналі «Дзвіночок» дитячий вірш «Наша хатка». А потім були десятки творів як для найменших читачів, так і для дітей більш старшого віку – «10 робітників», «Про двох цапів», «Івасик та Тарасик», «Харитя», «Ялинка», «Маленький грішник»… Їх знають і люблять юні читачі. Михайло Коцюбинський і сьогодні один з тих авторів, чиї книги користуються найбільшим попитом в обласній бібліотеці для дітей.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 975 | Додав: estet | Теги: Коцюбинський М.М. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet