Головна » 2021 » Березень » 29 » Дні цікавого дозвілля. Що ми знаємо про Землю? (Тиждень дитячого читання)



14:40
Дні цікавого дозвілля. Що ми знаємо про Землю? (Тиждень дитячого читання)
Життя людства залежить від умов на нашій планеті. Та ми погано уявляємо собі, як ці умови змінюються, як можуть змінитися і як в майбутньому нам тоді доведеться жити. І тільки тоді, як відбувається затоплення міст і поселень, коли десятки тисяч людей гинуть внаслідок землетрусів і вивержень вулканів, ми починаємо згадувати, що таке вже було десять, сто, п’ятсот років тому!

Земля – звичайне небесне тіло, яких у Всесвіті багато. Головну частину енергії вона отримує від Сонця. Тому умови на Землі залежать від її розташування в навколосонячному просторі. Це і день-ніч, і довжина доби, і сезони, і затемнення.

Земля – наш дім, і нам потрібно знати, як влаштований цей дім, де у цього дому двері, вікна, на яких дверях замки безнадійно заіржавіли, а через які двері можна буде врятуватись. Вся наша діяльність погіршує умови в цьому домі. Тим більше б потрібно зрозуміти, що на нас чекає в майбутньому, якщо ми не змінимо свого ставлення до Землі. Які шанси на те, що розумне життя на нашій планеті буде тривати достатньо довго…

«Ілюстрований атлас Земля» (автор тексту М. Аллабі) містить докладні карти, чудові ілюстрації, а також цікаву інформацію про нашу планету, її формування та місце у Всесвіті. Читач здійснить захопливу подорож сушею та океанами, ознайомиться з атмосферою, погодою та природними ресурсами Землі. Атлас стане незамінним довідником для читачів різного віку.

«Планета Земля: енциклопедія. (Енциклопедичний путівник)» надасть знання про те, як з’явилася наша планета, який шлях вона пройшла за 5 млрд років свого існування, необхідні кожному. Енциклопедія «Планета Земля» містить структуровану і сучасну інформацію про будову надр, склад і властивості гірських порід, рельєф земної поверхні, гідросферу, повітряну оболонку Землі, рослинний і тваринний світ, природні зони. У книжці ти знайдеш більше двох тисяч яскравих ілюстрацій, 80 тисяч цікавих наукових фактів, викладених доступною мовою. Ця енциклопедія послужить незамінним довідковим посібником і настільною книжкою для читачів різного віку.

Ці та інші відомості про Землю нададуть тобі атласи, довідники, енциклопедії, книги, путівники з фондів читального залу відділу обслуговування учнів 5-9 класів, а поки що пропонуємо подивитися серію пізнавальних відео-роликів «Що ми знаємо про Землю?» з ютуб-каналу. Приємного перегляду!

Торнадо, гори та динозаври: що ми знаємо про Землю | "Шо? Як?" |
https://www.youtube.com/watch?v=LyBshV4MIGw

Що ми знаємо про внутрішню будову Землі?
https://www.youtube.com/watch?v=09THNOGTtLw

Цікаві факти про Землю
https://www.youtube.com/watch?v=d0zKaaaXUmQ

Чому під землею гаряче
https://www.youtube.com/watch?v=VAgt2vo9HdE




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 425 | Додав: estet | Теги: земля, енциклопедія, атлас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0