Головна » 2020 » Квітень » 30 » Для серйозного читання



12:04
Для серйозного читання
Почавши мову про книги сучасних українських письменників, не можна не згадати про Юрія Андруховича, дебютний роман якого вийшов у 1992 році під назвою «Рекреації».

Роман не такий простий, як здається на перший погляд, не все так просто, як може думати читач. За простими діалогами сховані більш глибині смисли.
В творі йдеться про карнавал, який має горду назву «Свято Воскресаючого Духу», але під карнавалом йдеться зовсім про інше. Чортопіль - це не тільки місто, де пройде карнавал, це така собі зменшена модель України, таке місце, котре пам’ятає свою історію, котре прагне відновити справедливість і оновитися.
Головні герої проживають пригоди, чи то реальні, а, можливо, лише то їхнє марення від випитого алкоголю. Чотири поети-інтелектуали і жінка Марта – вибухова суміш, карнавал має тривати - і він триває.

Освічена публіка помітила цей твір та підняла хвилю обговорень. Нова сторінка в українській літературі, чи жалюгідна спроба створити щось оригінальне? Море протиріч і океан думок здійняли справжню бурю навколо книги.

Це історія творчої молоді, яка будує нову державу на руїнах старого режиму. «Рекреації» стали поєднанням соцреалізму, який віджив своє, і українського символізму, що тільки починав квітнути на початку 20 ст.

Роман «Рекреації» уже давно зайняв почесне місце в пантеоні сучасної української літератури. У ньому якнайяскравіше розкрився потяг автора до гротеску і фантасмагорії.

У німецькому перекладі роман з"явився 2019 року під назвою "Karpatenkarneval".

Про автора.

Юрій Андрухович (13.03.1960) — знаний український поет, прозаїк, перекладач, есеїст, один із засновників постмодерністської течії в українській літературі, яку умовно називають «станіславським феноменом».

Західна критика визначає Андруховича як одного із найяскравіших представників постмодернізму, навіть порівнюючи його за значимістю у світовій літературній ієрархії з Умберто Еко.

Його твори перекладені польською, англійською, німецькою, французькою, російською, угорською, фінською, шведською, іспанською, чеською, словацькою мовами й мовою есперанто.

Прозовий доробок письменника складається з романів: «Рекреації» (1992), «Московіада» (1993), «Перверзія» (1996), «Дванадцять обручів» (2003), «Таємниця» (2007). А також книг есеїв: «Дезорієнтація на місцевості» (1999), «Диявол ховається в сирі» (2006), «Лексикон інтимних міст» (2011), «Тут похований Фантомас» (2015), «Коханці Юстиції» (2018).

Читати книгу «Рекреації» онлайн:

https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=14240

Більше дізнатись про автора та його книги:

- Юрій Андрухович / Рекреації, Московіада, Перверзія та вірші



- 5 интересных фактов про классика украинской литературы Юрия Андруховича



- Рекреації (Ю.Андрухович)




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 558 | Додав: estet | Теги: Андрухович Ю. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0