Головна » 2024 » Березень » 18 » Дякуємо Миколі Будлянському за подаровані книги!



11:09
Дякуємо Миколі Будлянському за подаровані книги!
Днями Микола Георгійович Будлянський подарував Чернігівській обласній бібліотеці для дітей декілька книжок, а саме: літературно-художнє видання «Розкажіть мені, мамо», документально-публіцистичне видання «Орлівка. За батьківськими заповітами», літературно-художнє видання «Час рікою пливе», документально-художнє видання «Селянський характер» та літературно-художнє видання «Нескорена Україна» (поетичний альманах в двох книгах).

Книга «Розкажіть мені, мамо» не з’явилася б на світ, якби автор не черпав наснагу від матері Дарії Пименівни, яка прожила довгий і многотрудний вік. Приїжджаючи до неї на вихідні, довгими осінніми вечорами, сидячи на теплій лежанці, вони згадували і людей свого кутка, і Миколиних друзів, і її колишню роботящу і співучу ланку, і давні селянські обереги, і ще багато про що. І творилася така собі маленька хроніка села Держанівка, що на Чернігівщині.

Книга «Орлівка. За батьківськими заповітами» розповідає про історію і сучасність одного з найбільших у Куликівському районі села і його жителів.

«Час рікою пливе» – книга про Олишівку, побудована переважно на історичних фактах, і лише зрідка – на художніх домислах. Кожна новела живе своїми героями, через характери і вчинки яких подається історія розвитку хуторів, котрі з роками розрослися у велелюдне селище.

Книга «Селянський характер» у поетичній формі розповідає про кращих сучасників-організаторів виробництва, про тих, хто наполегливо відроджує село, утверджуючи в ньому нове життя.

В альманасі «Нескорена Україна» надруковано твори як знаних літераторів, так і початківців, написані з початку повномасштабної війни України за свою незалежність. В них органічно поєднуються роздуми про непросту місію героїчного українського народу, вболівання за його долю, віра в добро, справедливість і Перемогу. В книзі першій альманаху читачі знайдуть вірш М.Г. Будлянського «Сирена», у книзі другій – вірші «…А літа ніби й не було» та «Чекання».

Колектив і читачі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей вдячні автору за подаровані книги та бажають йому творчого натхнення!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 42 | Додав: estet | Теги: Будлянський М., подарунки бібліотеці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0