Головна » 2014 » Травень » 7 » Діалог поколінь



17:21
Діалог поколінь
До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників цікавий діалог поколінь «Чи легко бути переможцем?» відбувся в обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського – спілкувалися учні 9 класу 27 школи та ветерани Великої вітчизняної війни: Почесний громадянин м. Чернігова Герард Олексійович Кузнєцов та Володимир Михайлович Шевченко.
Ветерани згадували перші враження від жахливої звістки про початок війни, про арешти знайомих людей, про нестримне бажання вступити до партизанського підпілля, щоб прислужитися рідному народу, про нелегкі будні боротьби з ворогом.
А ще розповідали про міцну справжню чоловічу дружбу, яка почалася в дитинстві і продовжувалася майже 80 років. Герард і Володимир на початку війни були однолітками цих хлопців і дівчат, які слухали сивочолих ветеранів, затамувавши подих.
І був ще один невидимий герой на зустрічі – рідне для всіх нас місто Чернігів. Адже через багато-багато років ветерани до дрібниць пам’ятають кожне місце тих чи інших подій, що відбувалося тоді в нашому місті, свою участь у них. Підлітки подумки перенеслися в ті буремні часи, порівняли з тим, що розповідали їм їхні дідусі та бабусі – адже кожну родину зачепила війна.
Тепле спілкування, спогади, старі фотографії, документальні кадри воєнної хроніки повернули ветеранів в ті важкі часи своєї юності, а сучасним підліткам допомогли зрозуміти, через що пройшло старше покоління, якою ціною далася всім нам Перемога, як це все треба цінувати і шанувати тих героїв, яких все менше і менше поруч з нами.
Ветерани подарували дітям справжній урок Життя і Миру.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1574 | Додав: estet | Теги: День Перемоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0