Головна » 2018 » Вересень » 28 » День відкритих дверей в обласній бібліотеці для дітей



12:33
День відкритих дверей в обласній бібліотеці для дітей
Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається цієї неділі, двері обласної бібліотеки для дітей були широко відкриті для гостей: День відкритих дверей тут пройшов під гаслом «Бібліотека – це здорово!».
В тому, що Чернігівська обласна бібліотека для дітей – це дійсно здорово, на власні очі змогли переконатися вихованці навчально-реабілітаційного центру №2. Знайомство з найстарішою дитячою книгозбірнею України, яка щойно відсвяткувала своє 120-річчя, стало знайомством з цілою низкою рекордів: і бібліотека найстарша, і книг тут найбільше, і вік читачів – від 2 місяців до 94 років. І книжки тут найцікавіші – незвичні і незвичайні! Серед них й чимало творів Василя Сухомлинського – «вчителя вчителів», 100-річчя якого відзначається саме сьогодні. Гості бібліотеки почули цікаву розповідь про життя і творчість великого педагога і письменника. А ще - кожен в подарунок отримав невеличкий сувенір.
У відділі ж обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів сьогодні панувала малеча: День відкритих дверей став днем знайомства з бібліотекою для вихованців дитсадка №60. Для них – і екскурсія, і знайомство з рідкісними виданнями, які читали ще їхні прабабусі і прадіди. І найцікавіше – нова вистава в ляльковому театрі «Пізнайко» «Будь чуйним і дбайливим».
Побувала сьогодні у гостинах у дитячих бібліотекарів і заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Найприємніші спогади дитинства пов’язані в неї саме з цією бібліотекою, де панує особливий книжковий дух. «Я думаю, що саме бібліотека уможливлює внутрішній розвиток людини, формує її особистий світ, - каже пані Наталія. – Підходиш до полички, перебираєш книги, і коли розумієш, що знайшов книгу, яка робить тебе дорослішим, починається інший відлік твого життя».
Наталія Романова зробила дитячим бібліотекарям цікаву пропозицію. У жовтні «Безкоштовні курси української мови», очолювані Людмилою Зіневич, проводитимуть у Чернігові «Покровську книжкову толоку», куди запрошені півсотні вітчизняних авторів, чиї твори користуються зараз найбільшою популярністю. Однією з локацій, де відомі письменники зустрічатимуться зі своїми читачами – маленькими і дорослими, можуть стати і читальні зали Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1085 | Додав: estet | Теги: День бібліотек, день відкритих дверей, Наталія Романова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet