Головна » 2013 » Грудень » 12 » День народження Інтернет-центру !



19:34
День народження Інтернет-центру !
В обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського відкрився Інтернет-центр з публічним доступом до мережі для дітей, підлітків, громади. Відкриття його стало можливим завдяки програмі «Бібліоміст», що вже 15 років діє у всьому світі і 4-ий рік активно працює в Україні. «Бібліоміст» в Україні – це партнерська робота, зокрема, Міністерства культури і туризму України та Української бібліотечної асоціації, фінансову підтримку якій надали фундація Білла та Мелінди Гейтс і корпорація Microsoft. Саме завдяки «Бібліомосту» в Україні вже близько 1600 публічних бібліотек обладнано комп’ютерною технікою, в т.ч. Чернігівській області бібліотекам надано безкоштовно 125 комп’ютерів.
Відтепер можливості бібліотеки по наданню інформаційних послуг своїм читачам майже безмежні : пошуки потрібної інформації для навчання, для свого дозвілля, спілкування в соціальних мережах, по скайпу зі своїми однолітками, друзями в інших містах. Особливо це важливо для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Бібліотека підтримує давні творчі зв’язки з обласним медико-реабілітаційним центром для дітей-інвалідів «Відродження», діти, їхні батьки та вихователі – постійно відвідують бібліотеку, а відсьогодні під час «Днів спілкування» в бібліотеці діти мають можливість поспілкуватися по скайпу, здійснити омріяну віртуальну подорож будь-якою країною, побачити 7 чудес світу – давні та сучасні тощо.
В урочистому відкритті взяли участь почесні гості : в.о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Музика Ю.В., перший заступник директора Департаменту культури і туризм, національностей та релігій Левочко О.В. , регіональний представник програми «Бібліоміст» в Чернігівській області Усовіч Ю.В., голова обласної організації профспілки працівників культури Буренко І.С., голова обласної організації Національної спілки письменників України Конечна О., заступник директора обласного центру медико-соціальної реабілітації «Відродження» Чорна С., представники ЗМІ, письменники, освітяни, колеги, читачі.
Наочно суперможливості Інтернет-центру всі присутні змогли побачити під час скайп-вітання Національної бібліотеки України для дітей та Херсонської обласної бібліотеки для дітей.
Виступи талановитих дітей, друзів бібліотеки, створили особливу святкову атмосферу. Урочисто прозвучала пісня на слова Т.Г.Шевченка «По діброві вітер віє…» у виконанні юних бандуристів з міської школи мистецтв (керівник Пінчук О., Суворова М.), із задоволенням і радісно співав Кирило Топорков (вокальна студія обласного Палацу для дітей та юнацтва, художній керівник Царевський С.), сучасні ритми представив танцювальний колектив гімназії №31 (керівник І.Буток), весело і безпосередньо вітали всіх присутніх учні 2-б класу ЗНЗ №7 (класний керівник Сиростанова А.).
Було і урочисте перерізування червоної стрічки, і теплі дружні побажання, і, нарешті, найочікуваніша мить - юних читачів запросили до комп’ютерів. Юних кличуть нові знання, нові враження, нові друзі! Час читати - формат не має значення !

Заступник директора ОДБ ім.М.Островського
Вересоцька В.М.












QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1481 | Додав: estet | Теги: Бібліоміст, Інтернет-центр, бібліотека ім.М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0