Головна » 2020 » Травень » 12 » День екологічної освіти



12:04
День екологічної освіти
Ми живемо в світі, який потребує захисту та охорони. Тільки так можна стабілізувати якість нашого з вами існування. Всіма цими питаннями займається сучасна наука «екологія».

З метою популяризації природоохоронних акцій і залучення до них уваги великої кількості людей було засновано відповідне свято - День екологічної освіти.

З історії свята

Рік виникнення знаменної дати - 1991. Але передумови до появи екологічного свята спостерігалися набагато раніше. У 1972 році на конференції, що проходила в Стокгольмі, була прийнята декларація про утворення особливої програми міжнародного характеру, у чиї завдання входило підвищення рівня екологічної обізнаності та виховання населення у сфері захисту, охорони природних ресурсів. Тоді ж екологічну освіту внесли до категорії базових засобів, за допомогою яких людина і жива природа досягають гармонійного співіснування та взаємодії.

Вже після того, як День екологічної освіти вступив у свої права - через рік - у Ріо-де-Жанейро відбулася конференція ООН, де традиційно обговорювалися проблеми природокористування. В рамках цього заходу організаторами було підкреслено важливе значення екологічної освіти в процесі розвитку населення Землі.
Дата, про яку йде мова в цій статті, має пряме відношення до кожного з нас, адже планета загальна і є рідною домівкою для людей, незалежно від віку, національності і життєвого статусу.

Ми теж можемо взяти участь у природоохоронних заходах, у День екологічної освіти - особливо. Яким чином? Елементарно: регулярно приводити в порядок сквери, парки, двори власних будинків, очищати їх від торішнього листя, сміття, садити нові молоді деревця, квіти. Це найменше, що можна зробити в цілях охорони навколишнього середовища від згубного впливу людської діяльності.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучається до цієї важливої дати і пропонує корисний еко-урок «Екомаркування. Як розібратися?»



Будьмо еко-свідомими!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 469 | Додав: estet | Теги: еко-урок, екологія, екологічна освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0