Головна » 2014 » Листопад » 20 » День бібліографії «Українська мова – твого життя основа»



15:28
День бібліографії «Українська мова – твого життя основа»
9 листопада велике українське свято – День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Сьогодні, 20 листопада, в нашій бібліотеці пройшов загальнобібліотечний захід – День бібліографії «Українська мова – твого життя основа», присвячений саме слов’янській писемності, мові і взагалі мовній культурі. Наші давні друзі – учні 7-а класу 27 школи завітали до нас на свято. Година інформації поклала початок «великому плаванню» у світ книжкових знань - легенда про мову, перший алфавіт, хто такі Кирило та Мефодій, хто автор «Повісті врем’яних літ», та багато іншої корисної і цікавої інформації дізналися наші читачі.
Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкуючись, ми, напевне, зустрічали слова, вирази, значення яких незрозумілі. Що ж робити в таких випадках? Звичайно, запитати батьків, вчителів, друзів, але корисніше і цікавіше самому знайти потрібну інформацію. А її можна отримати, звернувшись до довідкової літератури. Як правильно находити необхідну інформацію, які бувають словники і чим вони відрізняються від іншої довідкової літератури…. Про все це і багато іншого дізналися наші читачі із проведеного в рамках Дня бібліографії бібліотечного уроку «Словник – твій життєвий путівник». Діти взяли активну участь в практичній роботі з довідковою літературою; змагання двох команд «Філософів» та «Просвітителів» довело наскільки важливо вміти користуватися довідковою літературою.
Нашим користувачам було також презентовано дві книжкових виставки – «Буде мова – буде і народ», присвячена Дню писемності і мови та «Дорогами знань: словники, енциклопедії, довідники». Всі представлені на виставках книги несли необхідну дітям інформацію, були яскраві, та допомагали їм у виконанні практичних завдань.
День бібліографії у бібліотеці – завжди справжнє свято знань, умінь та ерудиції, а особливо у День дитини, якій сьогодні відзначають у світі. Наші читачі проявили себе дуже гарно. Переможців змагань, а ними стала команда «Просвітителі», очікували невеличкі призи. Чекаємо і надалі цікавих подорожей з нашими друзями-читачами.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1725 | Додав: estet | Теги: День бібліографії, мова та писемність, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet