Головна » 2015 » Квітень » 23 » День бібліографії «Книжкова весна у квітні»



16:02
День бібліографії «Книжкова весна у квітні»
День бібліографії «Книжкова весна у квітні» пройшов у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського.
Учні 27 загальноосвітньої школи знайомилися з дитячими видавництвами України та з книжковими новинками від письменників Чернігівщини, які пишуть для дітей.
Захід присвячено Всесвітньому дню книги і авторського права, який, починаючи з 1995 року, відзначається 23 квітня майже у 200 країнах світу.
У цей день народились такі видатні письменники, як Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник, а також померли такі літературні велетні, як Мігель де Сервантес Сааведра, Вільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський. Тому природно, що саме 23 квітня, за пропозицією Міжнародної Асоціації Книговидавництв, був обраний Генеральною конференцією ЮНЕСКО Всесвітнім днем книги.
Своїм святом цей день вважають читці, автори, видавці, вчителі, бібліотекарі та всі, хто причетний до книжкової справи. Усюди організовуються цікаві акції, книжкові ярмарки, виставки, презентації, голосні читання, зустрічі з письменниками, автограф-сесії тощо. От і сьогодні до дитячої бібліотеки завітало багато гостей, бажаючих поспілкуватися та обмінятися думками, знайти нові книжки.
Розпочалося свято з інформини-подорожі «Дитячі видавництва України». «Веселка», «Видавництво Старого Лева», «Грані -Т», «Країна мрій», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» - видавництва України, які допомагають дітям рости і розвиватися, навчатися, корисно проводити час за читанням книжок.
Віртуальна мандрівка «Дитячі письменники Чернігівщини» познайомила читачів з творами наших місцевих авторів , діти із задоволенням поринули у відеорепортажі, зроблені за мотивами книжок чернігівських дитячих письменників. Учасники Дня бібліографії пройшли «важкими» дорогами інтернет-квесту по сайту найстарішого видавництва України «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», де із задоволенням шукали задані «схованки», за що були нагороджені солодкими призами та рекомендаціями що читати.
На зустрічі презентовано виставку-ярмарок літератури «Запрошуємо до читання» найвагоміших українських видавництв дитячої книги. Читачі із зацікавленістю прийняли участь у всіх запропонованих заходах яскравого та веселого Свята Книги. А на завершення більшість гостей попрямувала у відділ абонементу, щоб взяти почитати книжки, про які дізналися на сьогоднішній зустрічі. Це краща нагорода для бібліотекарів, адже головна мета нашої роботи - пробудження і підтримка інтересу підлітків до книги. Читаючі діти – це виховані, освічені особистості, патріоти України.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1365 | Додав: estet | Теги: бібліотека ім. М.Островського, видавництва для дітей, День бібліографії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0