Головна » 2014 » Травень » 29 » «День безпеки з бібліотекою»



12:52
«День безпеки з бібліотекою»
Незвичайний ДЕНЬ БЕЗПЕКИ пройшов в обласній бібліотеці для дітей. Адже невдовзі літо, і дітлахи матимуть багато вільного часу, а неуважних на вулицях міста, дорогах може чекати небезпека. Саме тому поважні працівники управління ДАІ МВС в Чернігівській області, працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності зустрілися в бібліотеці з маленькими читачами, учнями школи №29 та школи № 30 м. Чернігова. Дітей привітали підполковник міліції Олена Царюк, директор бібліотеки Тамара Клюй.

Конкурс малюнків на асфальті «Я малюю безпеку» довів, що діти креативні і багато чого розуміють, але іноді забувають про важливі речі. Вони із захопленням малювали на асфальті будинки, світлофори, дороги, аеропорти, школи, сонечко і навіть український прапор.

А під час конкурсу «Зупинись! Відгадай!» всі учасники активно і весело відповідали на загадки про основні правила вуличного руху і безпечної поведінки на вулицях і шляхах, бібліотекар Л. Смолій познайомила їх з широким колом яскравих цікавих книжок, присвячених саме правилам безпечної поведінки на вулицях.

А ще діти переглянули мультфільми у «Веселому кінозалі світлофора Моргайка», в бібліотечному ляльковому театрі «Пізнайко» подивились лялькову виставу «Світлофор – твій друг».

А найдивовижніше чекало дітей попереду. Рольова гра «Перехрестя» як у чарівній казці на короткий час перетворила школярів у водіїв автомобілів, тролейбусів, автобусів, інспекторів ДАІ, регулювальників, і, звичайно, пішоходів. Всі вони із захопленням взяли участь в моделюванні справжніх ситуацій, які виникають на вулицях. Тут були і «зебри», і світлофори, а керувала всім цим дійством і перевіряла знання всіх учасників Олена Царюк, підполковник міліції. А потім вона нагородила кожного учасника книжечками-розмальовками про правила вуличного руху «Сам виконуй, ближнього навчай!».

Свято вдалося, всі були задоволені. Будемо сподіватися, що свято допомогло дітям поновити свої знання з правил безпечної поведінки на вулицях міста, а дорослим нагадало про відповідальність перед дітьми. Всі наші діти завжди пам’ятатимуть про безпеку на вулицях, залишатимуться живими, здоровими і щасливими.
Гарного літа вам, юні друзі!





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1882 | Додав: estet | Теги: безпека життєдіяльності, Правила дорожнього руху | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0