Головна » 2024 » Лютий » 6 » День безпечного Інтернету в бібліотеці



16:55
День безпечного Інтернету в бібліотеці
Сьогодні в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей у рамках Дня безпечного Інтернету відбулося практичне заняття «Онлайн-безпека для батьків» за матеріалами цифрової платформи «Дія. Освіта» за підтримки MІНЗМІН та Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Для дорослих учасників зустріч провела бібліотекар відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів Ірина Примаченко, ініціаторка та організаторка Цифрового проєкту бібліотеки «ДІЯ. На допомогу користувачу».

З якими проблемами стикаються діти в Інтернеті? Що таке батьківській контроль? Які загрози становлять кібербулери, грумери та шахраї? Які базові правила допоможуть дитині почуватися безпечно в Інтернеті? Який пароль потрібно створити, щоб подбати про захист своїх облікових записів? Про це дізнавалися учасники заняття.

Під час практичного курсу навчалися, як уберегти дітей від шкідливого онлайн-контенту, цькування, суїцидальних Інтернет-спілок та сексуальної експлуатації в Інтернеті. Дізналися про соцмережі, месенджери та онлайн-ігри, які найбільше подобаються сучасним дітям.

Батьки відповідальні за безпеку дитини в Інтернеті. Цього року День безпечного Інтернету у світі проходить 6 лютого. Запровадили Safer Internet Day мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Разом до безпечного Інтернету!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 65 | Додав: estet | Теги: день безпечного Інтернету | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0