Головна » 2015 » Грудень » 10 » Дано старт благодійній акції «Словом і ділом допомагаємо захисникам України»



11:08
Дано старт благодійній акції «Словом і ділом допомагаємо захисникам України»
В обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського дано старт благодійній акції «Словом і ділом допомагаємо захисникам України».
Розпочалася акція презентацією виставки дитячого патріотичного малюнку та листівок, які були подані в Чернігові на конкурси 2015 року: «Національна гвардія – гордість України» та «З днем захисника України», організовані багатьма громадськими та волонтерськими організаціями.
Представила виставку її координатор з громадської організації «Асоціація безперервної фахової освіти «Атенеум» Галина Балуба. Малюнки дуже різні – тут і мужні воїни, і волонтери, і діти, і мирні хати, а поруч бойова техніка – танки, літаки. Всі творчі роботи дуже щирі, теплі, виконані з терпінням і любов’ю до наших героїв – захисників.
За малюнками дітей організатори конкурсів зробили спеціальні листівки, на яких діти пишуть побажання для бійців. Ці листівки передаватимуться воїнам АТО.
До юних читачів бібліотеки, дітей і підлітків звернулися відомі в Чернігові люди: Сергій Лепеха, майор національної гвардії, учасник бойових дій, Віталій Задорожний, боєць полку «Миротворець» («Вікінг»), Тетяна Савчак, інструктор-парамедик, Зульфія – жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігова. У зустрічі також взяли участь Сергій Бриль (головне управління національної поліції в Чернігівській області), Олександр Ясинчук, голова правління благодійного фонду «Захистимо Україну».
Вони розповіли юним читачам, як дитячі малюнки і листи зігрівають бійців в холодні осінні і зимові дні і ночі, адже вони носять їх біля свого серця, і суворі мужні бородані іноді не можуть стримати своїх сліз і плачуть, коли читають дитячі листи, звернення.
А потім діти долучилися до непростої, але такої потрібної справи. Зульфія дала всім присутнім майстер-клас з плетіння маскувальної сітки. Деякі учні вже мають навички плетіння, адже робили це в своїх школах, а інші робили разом з бібліотекарями перші несміливі кроки, і все це – заради бажання хоча б в такий спосіб прислужитися справі захисту своєї Батьківщини. Справа честі кожного – допомога бійцям.
Благодійна акція «Словом і ділом допомагаємо захисникам України» тільки-но розпочалася, але попереду дуже багато корисних і добрих справ: і плетіння маскувальної сітки, і збір книг, грошей, харчів, придбання ліків для наших відважних захисників. Все це може зберегти їм життя і здоров’я, допоможе живими і з перемогою повернутися додому.
Ми запрошуємо всіх небайдужих до бібліотеки, щоб прилучитися до всіх добрих справ! Слава Україні! Героям слава!
http://chodtrk.com.ua/?p=29764












QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1278 | Додав: estet | Теги: благодійна акція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0