Головна » 2020 » Червень » 5 » Чого не варто робити відразу після зняття карантину



15:44
Чого не варто робити відразу після зняття карантину
Карантин порушив звичний спосіб життя і позбавив нас простих радощів: подорожей, зустрічей з друзями, походів в театри, музеї, бібліотеки. Багато з нас з нетерпінням чекають його закінчення.

Однак є ряд речей, від яких на перших порах варто утриматися. Отже, відразу після самоізоляції не рекомендуємо …

НЕ МОЖНА!

припиняти ретельно мити руки і користуватися антисептиком
Не мити руки, торкатися обличчя та інші «антигігієнічні» звички після скасування карантину – не найкраща ідея. По-перше, вірус нікуди не зник, навіть якщо немає спалаху захворюваності COVID-19.

По-друге, є безліч інших вірусів і патогенних бактерій, про існування яких краще не знати. Якщо немає можливості вимити руки, скористайтеся антисептиком. І не забувайте дезінфікувати свої гаджети.

переставати носити захисну маску для обличчя
Після закінчення карантину обережний оптимізм не зашкодить. Нехай засоби захисту завжди будуть під рукою, щоб скористатись ними в разі необхідності.

йти в гості до людей з групи ризику
Розуміємо, що це рідні люди, що ви скучили. Але цим ви піддаєте їх здоров’я і життя небезпеці. У перший час після пандемії утримайтеся від будь-яких візитів до літніх родичів і прямого контакту з ними. Вакцини ще немає. І дистанціювання залишається найкращим способом захисту, особливо для тих, хто вразливий. Добре, що є можливість відеоспілкування. Прийшов час освоювати технології і старшому поколінню. Допоможіть йому в цьому.

планувати подорожі в далекі країни
Якщо поїздки на особистому авто відносно безпечні, то перельоти – ні: в аеропортах і літаках уникнути тісного контакту неможливо. Це і стало основною причиною скасування рейсів і заборон на міжнародні поїздки в багатьох країнах.
Пам’ятайте, що велике скупчення людей – високі ризики зараження. Та й ви можете бути носієм вірусу і неусвідомлено поширити його там, де вже немає хворих. І дуже не хотілося б застрягти в незнайомій країні на самоізоляції, не знаючи, коли потрапиш додому.

влаштовувати вечірки і відвідувати масові заходи
Навіть на честь закінчення карантину. Серед гостей можуть бути безсимптомні носії, які всіх заразять, самі того не знаючи. Соціальне дистанціювання – однин з головних заходів по боротьбі з COVID-19. З чим більшою кількістю людей ви контактуєте, тим вище ризик заразитися, після закінчення карантину в тому числі. Експерти рекомендують тримати дистанцію в суспільстві і після завершення пандемії і негативно ставляться до ідеї великих спільних свят.

Почекайте деякий час. Ще надолужите!
Будьте розсудливі та здорові!


Джерело:

https://blog.comfy.ua/ua/top-5-rechejj-yaki-ne-varto-robiti-vidrazu-pislya-zakinchennya-samoizolyaciyi/




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 457 | Додав: estet | Теги: карантин, Обмеження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0