Головна » 2020 » Травень » 20 » Чого дорослі можуть навчитися від дітей



09:22
Чого дорослі можуть навчитися від дітей
«Дитина може навчити дорослого трьох речей: радіти без причин, завжди знаходити собі заняття і наполягати на своєму»
(Пауло Коельйо)

Ми звикли виховувати дітей, надихати їх своїм прикладом, але нам є чого повчитись у них. Хоча б таким простим речам:

Бігати
Діти нагадують нам про те, що таке біг не заради вправ чи спорту, а заради чистої радості «о, як швидко я можу бігти!».

Нюхати квіти
Люди кажуть, а Рінго Старр навіть заспівав: «Зупинись і понюхай троянди». Але ми рідко знаходимо час на це. А от діти завжди раді здути кілька кульбабок.

Уявляти
Якщо дитина уявляє, що замість підлоги зараз розпечена лава, то в її голові й очах все так і є. І ні на йоту менше. Більшість дорослих втратили здатність забуватися у власних мріях.

Любити тварин
Діти люблять тварин. Ви, мабуть, теж. Але коли ви востаннє читали книгу про них, ходили в зоопарк і підходили до екзотичних істот настільки близько, наскільки це можливо, щоб просто подивитися?

Малювати
Дорослі, ви здивуєтеся, але малювання - це ефективний спосіб розвіятися після довгого і напруженого робочого дня. У дітей турбот менше, але розмальовувати стіни вони завжди готові. Візьміть на замітку.

Стрибати на ліжку
Ліжко потрібне дітям для того, щоб на ньому стрибати, і тільки потім спати. Дорослим теж було б корисно іноді забувати про безпеку і вдосталь настрибатися.

Відпочивати на пляжі
Без руху лежати на пляжі - це круто і розслабляюче. Але закопуватися в пісок, будувати замки і намагатися обганяти хвилі - ще крутіше. Діти про це знають.

Не боятися жуків та комах
Дорослі думають, що жуки та інші комахи - огидні. Але насправді це унікальні створіння. Ось і діти від жуків в захваті.

Перечитувати книги
Діти обожнюють перечитувати книги знову й знову. Більше того, знаючи сюжет наперед, вони все одно щиро дивуються. От би й дорослим навчитися сприймати звичні речі щоразу свіжими і яскравими.

Гратися
Для дітей все життя - це одна суцільна гра. Навіть коли іграшок немає поблизу, вони знаходять якийсь предмет і тут же вигадують для нього нову функцію - гральну. Дорослі таке ставлення до речей називають легковажністю. Але колись вони самі були такими.

Радіти дню народження
На вечірці з нагоди свого дня народження дорослі, звичайно, веселяться. Але все одно ми вже не чекаємо цей день так само радісно, як чекають його діти. Тому тут нам є чому у них повчитися.

Надувати мильні бульбашки
Загалом-то, тут не потрібно пояснювати, що це круто, правда?

Задавати питання
Постійне «чому» з вуст дитини може бути виснажливим. Але так діти дають вам зрозуміти, скільки таємниць і чудес ще приховано в цьому світі. Так чому ж небо блакитне?

Їсти морозиво
Діти знають, що таке радість від поїдання морозива, якою вона має бути насправді - з 100% зануренням в процес, не піклуючись про те, що у вас замурзане обличчя.

Розважати себе
Зауважте, дітям взагалі не треба, щоб їх розважали. У них є іграшка, книга, телик, велосипед. А може і не бути всього цього, і діти все одно знайдуть, чим зайнятися.

Спілкуватися
Коли дитина їде в літній табір, йде в новий садок або школу, вона насамперед заводить нових друзів. Ставши дорослими, ми поступово втрачаємо можливість спілкуватися так само невимушено і боїмося будувати нові відносини. А даремно - беріть приклад з дітей.

Джерело: https://ditvora.com.ua/chomu-dorosli-mozhut-navchytysya-vid-ditey




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 482 | Додав: estet | Теги: діти і дорослі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0