Головна » 2020 » Квітень » 22 » Читання — простий і ефективний засіб проти стресу



17:38
Читання — простий і ефективний засіб проти стресу
Актуальні події в Україні і світі (пандемія, карантин) викликають реакцію стресу в кожної людини, і це нормально. Ми стикаємось з явищем, досвіду переживання якого в нас ще немає.
Ця ситуація є новою, потребує нових способів пристосування і є стресовою по замовчуванню.
Але рівень стресу можна знизити за допомогою читання — одного із приємних способів проведення часу.
Чи варто читати книжки у стресі? Якщо читання є вашою формою відновлення — однозначно «так».
Якщо читання для вас — це насолода і задоволення, то в цей період однозначно треба знаходити для цього час, можливість і обрати ті жанри, які діють на вас заспокійливо, додають комфорту, відчуття, що все добре і т.д.. Тобто читання краще обирати легке і спокійне.

Неймовірно, але факт! Результати показали, що при читанні сторінок про запахи, різні ландшафти або смаки в мозку стають активними певні ділянки, що відповідають за сприйняття. Створюється ілюзія, ніби людина в дійсності відчуває все це. В той же час, наприклад, при перегляді телевізора, такого ефекту не виникає.

Пропонуємо вашій увазі книжки, які допоможуть у боротьбі зі стресом.

Деніел Ґоулман «Емоційний інтелект»
Книжка журналіста Деніала Гоулмана, що у світі давно вже стала вже класикою (вперше видана 1995 року), вийшла в перекладі українською лише кілька років тому.
Автор зібрав та дослідив усю відому на той час інформацію про емоційний інтелект та створив на її основі книжку, яка вперше пояснила широкій аудиторії, що таке емоційний інтелект, чому його варто враховувати нарівні з IQ, чому важливо навчати дітей не лише різноманітній інформації, а й навчатися основ емоційного інтелекту.
Чому важливо згадати про емоційний інтелект у цій добірці?
Тому що непроживання власних емоцій, заборони собі, несвідоме проживання певних станів і ситуацій якраз і може призвести до негативних наслідків зі здоров’ям. Уміння ж контролювати й відстежувати власні реакції допоможе цьому запобігти.

Про автора
До того, як видати свою першу книгу, Деніел Ґоулман протягом багатьох років подорожував Індією та Шрі-Ланкою як журналіст та дослідник.

Більше ознайомитись з книгою «Емоційний інтелект»:
- Емоційний інтелект | Деніел Ґоулман | #Vivat огляд книги

- 10 важливих тез | Емоційний інтелект | Деніел Ґоулман


-Читати книгу онлайн можливо, перейшовши за посиланням:
http://booksonline.com.ua/view.php?book=51983

Роберт Пірсіґ «Дзен і мистецтво догляду мотоцикла»
Ця книжка, популярна у всьому світі, написана в дуже далекому 1974 році — задовго до численних ґаджетів та інтернет-залежностей.
Та, якщо цього не знати, не одразу й зрозумієш, адже автор-оповідач описує дуже актуальні й зараз для нас проблеми — проживання життя на автопілоті; невміння відпочивати й відволікатися на речі, які приносять радість; брак спілкування й порозуміння між близькими та інші.
Для того, щоб бути в контакті з собою і не виснажувати ресурси до нуля, він традиційно проводить відпустку далеко за межами дому, подорожуючи на мотоциклі із сином, пізнаючи світ і дискутуючи на різноманітні теми, розбираючи різні точки зору на буденні речі.
І загалом — це велика пригода, про яку потім так приємно згадувати. І велике перезавантаження, доповнене ще одним унікальним досвідом.

Про автора.
Роберт Мейнард Пірсиг — американський письменник та філософ, відомий головним чином як автор книги «Дзэн і мистецтво догляду мотоцикла», больш ніж 4 мільйони примірників якої було продано по всьому світу.
Був нагороджений стипедією Гуггенхайма в галузі мистецтва для студентів США та Канади.

Подивитись відеогляд книги можна тут:
- Шедевры печатного слова. Роберт Пёрсинг Дзен и искусство ухода за мотоциклом


Читати книгу онлайн можливо, перейшовши за посиланням:
http://loveread.ec/read_book.php?id=75852&p=1

Читайте на здоров’я!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 528 | Додав: estet | Теги: читання, стресс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0