Головна » 2022 » Липень » 5 » Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стрессу



13:08
Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стрессу
Продовжуємо одну із улюблених рубрик наших читачів. Сьогодні пропонуємо ще декілька книжок, які не тільки стануть пізнавальними для вас, але й допоможуть впоратися з негативними емоціями.

Тримайте наші рекомендації!

Роберт Джордан. Колесо Часу. Книга 1. Око Світу

Автор виток за витком виплітає свою історію. Його надзвичайно живі персонажі можуть потрапити у ваше серденько, захоплювати, злити, дратувати, але не залишать байдужими. На відміну від багатьох персонажів сьогодення, вони не є картонними героями, яким все падає у відкриту долоньку. Вони живі люди, що мають свої переживання і страхи. Живуть у своєму маленькому світі, який починає стрімко мінятись і тягне їх за собою. І ці події змінюють і їх самих. Або відкривають ті речі, котрі були заховані десь глибоко. Сором'язливий стає мужнім. Жартівник стає похмурим. Роберт Джордан змушує героїв мінятись або змінювати ваше ставлення до них, розкриваючи нові пазли історії. Ти тонеш в історії, бо автор на контрасті розповіді про побут та звичай непересічних людей вплітає легенди і магію. Він з таким самим захватом розповідає про свято весни Бел-Тейн у невеличкому селищі фермерів Елмондів Луг, як і про давні війни, зниклі країни та древні пророцтва. Так, не варто порівнювати Око Світу з Елріком з Мелінборо чи Володарем Кілець. Бо тут епоха легенд вже пройшла. Великі магічні дива і багатотисячні війни залишились в піснях менестрелів. Але Велике Колесо плете свій візерунок. І саме тому ті дива і магія, які поступово виливаються з сторінок, сприймаються реальніше, ніж будь-які інші. Читаючи про погоню в Окові Світу ти озираєшся, так ніби це ти мчиш разом з товариством на ще одному замиленому гарячому коні, а позаду в ночі реве гурт почвар. Це ніби ти зачаровано слухаєш пісню "Про велике полювання", сидячи біля комину у великій залі корчми. Ніби в тебе німіють руки від тих ударів, що сиплють поторчі на твій меч. Це ти куштуєш той неймовірний овочевий пиріг Мандрівного Народу. Це ви вдвох мечетесь в кошмарах під поглядом зловісного Мороку. Книга залишає відчуття гурмана, котрий нарешті знайшов омріяний ресторан з мішленівськими зірками, після року дієт напівфабрикатами. Закриваючи останню сторінку думаєш: "Оце так-так. Божечки, неймовірна пригода!" Озираєшся, і щиро здивований - на тобі не старий запилючений дорожній плащ з каптуром, а поруч кішка замість вірної бойової сокири. Світ Колеса часу величезний і живий. А мури славетного міста Тір справді такі міцні, що від Світотрощі жодне військо їх не взяло? Чому пустельний народ аїльців воює з усім світом? Що живе в Імлистих Горах? Що сталось з флотом яким три тисячі років тому послали за океан? А за Хребтом світу хтось живе? Ви хочете все це дізнатись? Гайда до книжок-пригод! Велике колесо обертається і нам знову пора до мандрів і небезпек.

Читайте уривок:

https://www.yakaboo.ua/ua/koleso-chasu-kniga-1-oko-svitu.html#media_popup_fragment

Джулія Дональдсон. Равлик і кит

Чи любите Ви подорожувати? Чи настільки Ви авантюрні, що здатні сісти на хвіст до кита та майнути у подорож навколо землі? Ось так і наш маленький равлик дуже хотів побачити світ, але його родичі не розуміли цього бажання? Навіщо це потрібно, адже і на скелі добре сидиться. Та равлик не хотів відступати від своєї мрії та вирішив вирушити в мандрівку, щоб побачити світ! У цьому йому люб'язно погодився допомогти величезний кит, на хвіст якого равлик і забрався. Чудова подорож розпочалась: на своєму шляху равлик зустрічав тропічні ліси, вогненні вулкани, мешканців Північного полюсу, величезні айсберги, які "стримлять із води", він познайомився з чудовим великим світом і відчув себе у порівнянні із ним дуже маленьким. Проте, друзі потрапили у бурю, їх лякали блискавки, шквальний вітер, величезні та небезпечні хвилі....Кит збився з дороги і через бурю опинився у затоці, де дуже мілко і він самостійно не може повернутися у воду. Равлик не кинув свого друга і відправився на берег, щоб привести допомогу. Равлик звернув увагу на дзвоник,
з'ясувалося, що у школі почалися заняття, туди він і відправився. На дошці він залишив послання, що треба врятувати його друга кита. Послання побачили і скликали рятувальників! Своєю сміливістю та наполегливістю равлик зміг допомогти своєму другу, не дивлячись на те, що він зовсім маленький. Ця чудова книжка вчить діток ніколи не кидати своїх друзів у біді, перебороти свій страх і рухатися вперед, не відмовлятися від своїх мрій, а слідувати їм, ділитися враженнями та заохочувати інших вивчати чудовий світ навколо нас.


Читайте уривок:

https://www.yakaboo.ua/ua/ravlik-i-kit.html#media_popup_fragment

Чекайте на продовження…




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 293 | Додав: estet | Теги: Дональдсон Д., Джордан Р., читання, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0