Головна » 2018 » Лютий » 26 » Читаюча родина єднає Україну!



13:43
Читаюча родина єднає Україну!
Вже 16 років Чернігівська обласна бібліотека для дітей спільно з освітянами міста Чернігова та управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту активно втілює в життя цікавий щорічний проект-конкурс «Читаюча родина Чернігова».
За ці роки у конкурсі взяли участь понад 400 родин з усіх шкіл міста, які люблять читати в будь-якому форматі, понад 100 з них стали фіналістами, а близько 50 – лауреатами, призерами конкурсу. Це справжня читацька родина – наша гордість, вона з кожним роком зростає.
В цьому році в конкурсі взяли участь 26 родин зі шкіл міста: серед них були педагоги, журналісти, фото дизайнер, працівник поліції. Були представлені різні покоління: найменші - від 2-х років і бабусі, що започаткували традиції читання в родинах. Для фіналу були відібрані кращі роботи 7 фіналістів.
Досвід читання у всіх різний, проте бажання пізнавати навколишній світ за допомогою читання, при чому в різному форматі, однаково щире, глибоке, воно передається від бабусь і дідусів, з покоління в покоління. Сьогодні наші родини читають і паперові, і електронні книги.
З домашнім завданням більшість родин впоралися чудово – про традиції читання своїх родин всі розповіли дуже цікаво. Глибокі традиції читання в родині Борисових (колегіум № 11) закладені ще прапрадідом і розвиваються вдячними нащадками; родина Богатенко (ЗОШ № 3) успішність своєї родини пов’язує з активним читанням всіх членів сім’ї; родина Шкворець (ЗОШ № 9) навіть знайшли формулу щастя, яку виклали у своїх віршах; родина Кириченків (ЗОШ № 36) дуже відповідально і професійно розробила поради щодо читання дітей в родині; велика родина Савчуків (ЗОШ № 2) впевнена в тому, що діти – це те, що ми в них вкладаємо, чим заповнюємо їхні серця. Родина Максименків (ЗОШ № 12) вважає, що самостійний похід до бібліотеки їхніх синочків – найдієвіший метод заохочення читання у дітей. Родина Сусленко (ЗОШ № 25), розмірковує, чому наше майбутнє залежить від читання дітей. А саме мама Лана Світко вважає, що читання спонукає до мислення і розуміння сенсу життя кожної людини.
Всі родини-фіналістки «Читаючої родини Чернігова-2018» взяли участь у конкурсі знавців світової та української літератури «Літературний марафон», у контрольній з української «Буває, що слово відоме давно, та знає не кожен, що значить воно»; зацікавив всіх краєзнавчий інтернет-квест «Найстаріша дитяча бібліотека України», присвячений 120-річчю Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Практично всі вчасно та успішно впоралися із завданнями. Журі було досить складно визначитися з оцінюванням кожного фіналіста.
Перші три місця посіли кращі з кращих: І місце – родина Борисових (колегіум № 11), ІІ місце – родина Кириченків (ЗОШ № 36), ІІІ місце – родина Максименків (ЗОШ № 12).
Всі фіналісти стали першими глядачами та учасниками віртуальної екскурсії бібліотекою «120 років за 20 хвилин».
Родини були різні, цікаві, було багато спілкування, цікавих думок, проте всі єдині в одному – щоб бути сьогодні успішними, щасливими, необхідно читати завжди в будь-якому форматі. Адже майбутнє залежить від читання дітей.
Всі родини-фіналістки були нагороджені грамотами і подарунками від організаторів конкурсу.




















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: "Читаюча родина" | Переглядів: 1662 | Додав: estet | Теги: Читаюча родина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
Olenavolchenko