Головна » 2016 » Лютий » 28 » Читаюча родина Чернігова-2016



11:32
Читаюча родина Чернігова-2016
Міський конкурс «Читаюча родина Чернігова» проводиться щорічно з 2003 року Чернігівською бібліотекою для дітей спільно з управлінням освіти та відділом у справах сім’ї і молоді Чернігівської міської ради.
450 найбільш небайдужих до книги і читання родин з усіх шкіл міста, які брали участь в цьому конкурсі, ділилися своїм досвідом, традиціями залучення дітей і підлітків до читання книг паперових і тепер вже електронних. Час цифрових технологій змінює світ, проте не змінюється жага до нових знань в тих родинах, де завжди читали.
За цей час 120 родин стали фіналістами конкурсу, а понад 50 родин – дипломантами і призерами змагань.
В цьому році в 14-му конкурсі взяли участь 20 родин з 15 навчальних закладів міста. Це справжня велика родина читачів, вона об’єднала всіх представників роду - бабусь, дідусів, батьків і молодших членів сімей. Всі вони читають і паперові, і електронні книги, деякі з них починають писати вже самі – вірші, оповідання.
В І турі, відбірковому, всі родини – учасниці підготували творче завдання – розповідь про традиції читання в своїй родині. До фіналу вийшли 8 кращих родин: Барабашкіни (ЗНЗ № 21), Хіменко (ЗНЗ № 2), Столярчук (ЗНЗ № 21), Сусленко (ЗНЗ № 25) (http://ostrovskogo.com.ua/blog), Дриг (ЗНЗ № 33), Копейка (ЗНЗ № 3), Озява (ЗНЗ № 18), Мальовані (ЗНЗ № 24).
Фінал конкурсу включав ще 4 конкурси: презентацію родини, літературний марафон (класики української літератури – ювіляри І.Франко та Л. Українка), «Контрольна з української», краєзнавчий конкурс «Роде наш красний».
Найкращим серед кращих стали родини: І місце – Барабашкіних (ЗНЗ № 21); ІІ місце – Копейки (ЗНЗ № 3); ІІІ місце – Озяви (ЗНЗ № 18).
Всі фіналісти нагороджені грамотами від управління освіти та відділу у справах сім’ї і молоді, Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського та призами, а всі учасники – грамотами. Тетяна Пакалюк подарувала всім родинам свої книжки з автографами .
Всіх фіналістів і гостей конкурсу тепло і урочисто привітав колектив юних бандуристів «Натхнення» міської школи мистецтв.
До фіналу відібране творче завдання – розповідь про традиції читання в своїй родині. Досвід у всіх різний, проте бажання пізнавати навколишній світ за допомогою читання однаково щире,глибоке,воно передається від бабусь і дідусів, з покоління в покоління.
В цьому конкурсі є переможці, проте переможених немає. Всі родини – учасниці справжні читачі із цікавими традиціями, з любов’ю до книги, до читання в будь – якому форматі. Всі вони виховують майбутнє України.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: "Читаюча родина" | Переглядів: 2358 | Додав: estet | Теги: Читаюча родина-2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0