Головна » 2015 » Березень » 2 » Читаюча родина Чернігова-2015



16:30
Читаюча родина Чернігова-2015
Міський конкурс «Читаюча родина Чернігова» проводиться щорічно з 2003 року Чернігівською бібліотекою для дітей ім. М.Островського спільно з управлінням освіти та відділом у справах сім’ї і молоді Чернігівської міської ради.
Понад 400 найбільш небайдужих до книги і читання родин з усіх шкіл міста, які брали участь в цьому конкурсі, ділилися своїм досвідом, традиціями залучення дітей і підлітків до читання книг паперових і тепер вже електронних. Час цифрових технологій змінює світ, проте не змінюється жага до нових знань в тих родинах, де завжди читали.
За цей час понад 100 родин стали фіналістами конкурсу, а 48 родин – дипломантами і призерами змагань.
В цьому році в 13-му конкурсі взяли участь понад 20 родин з 17 навчальних закладів міста. Це справжня велика родина читачів, вона об’єднала всіх представників роду - бабусь, дідусів, батьків і молодших членів сімей – учнів від 3-х до 10-х класів. Всі вони читають і паперові і електронні книги, деякі з них починають писати вже самі – вірші, оповідання.
Перший тур, відбірковий, включав два творчих завдання. Одне, традиційне –розповідь про традиції читання в своїй родині. Досвід у всіх різний, проте бажання пізнавати навколишній світ за допомогою читання однаково щире,глибоке,воно передається від бабусь і дідусів, з покоління в покоління.
Дуже цікавим і важливим стало домашнє завдання – творча розповідь «Пам’ять мого роду», присвячена 70 –річчю великої Перемоги. Всі учасники представили теплі, щирі спогади про своїх рідних і близьких, які захищали рідну землю, своїх батьків,родини, своїх дітей. Фотокопії документів тих часів, фото з сімейних архівів стали однією великою розповіддю про наших ветеранів, про їхній подвиг, що засвідчила пошану і повагу, гордість молодшого покоління за своїх рідних.
Всі розповіді родин про своїх рідних та їхню участь у другій світовій війні представлятимуть місто Чернігів у Всеукраїнському конкурсі «Книга пам’яті мого роду», організований Національною бібліотекою України для дітей до 70-річчя великої Перемоги.
У фіналі конкурсу змагалися 7 родин, що набрали найбільшу кількість балів за І тур. Програма фіналу була цікавою і насиченою: презентація родини «Мудра книга і сім’я – все в житті здолаю я», Інтернет-квест за творами Всеволода Нестайка, краєзнавчий конкурс-діалог за книжковою виставкою «Пелюстки живого вогню» (юні герої Чернігівщини). Останнім був конкурс «Контрольна з української», в якому всі учасники перевірили свої знання рідної мови. Презентували свої родини всі дуже цікаво: співали пісень (ЗОШ №2),були героями відомих казок (ліцей №32), читали власні вірші (ЗОШ №34).
Найкращими серед кращих стали родина Потапових (ЗОШ №9, І місце), родина Хроленків (ЗОШ №28, ІІ місце),родина Назаренків (ліцей №22, ІІІ місце)
На завершення конкурсу всі учасники конкурсу в теплому сімейному колі переглянули виставу лялькового театру «Пізнайко», що працює понад 25 років в бібліотеці «Пригоди в лісовій школі» за В. Нестайком.
Як і годиться, свято завершилося нагородженням 3-х переможців і усіх фіналістів грамотами від організаторів і подарунками від відділу у справах сім’ї і молоді Чернігівської міської ради а також фото на згадку. Тетяна Пакалюк подарувала всім фіналістам свої книжки з автографами, які, до речі, згадувала в своїх роботах більшість учасників конкурсу.
В цьому конкурсі є переможці, проте переможених немає. Всі родини-учасниці справжні читачі із цікавими традиціями, з любов’ю до книги, до читання в будь-якому форматі. Всі вони виховують майбутнє України.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: "Читаюча родина" | Переглядів: 2218 | Додав: estet | Теги: Читаюча родина-2015 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0