Головна » 2013 » Березень » 1 » Читаємо всією родиною



16:52
Читаємо всією родиною
Міський конкурс «Читаюча родина м.Чернігова - 2013» вже втринадцяте проводиться обласною бібліотекою для дітей ім.М.Островського разом з управлінням освіти, відділом у справах сімї і молоді Чернігівської міської Ради. 17 родин з різних шкіл міста взяли участь у конкурсі. І тур засвідчив великий творчий і читацький потенціал і батьків, і дітей, багате і різноманітне коло читання дітей і дорослих. Дуже цікаві творчі роботи учасників – відгуки дітей на улюблені книги українських авторів і розповіді батьків про традиції читання в родині.
Визначені 8 родин-фіналістів : Антоненко ( школа № 7), Морські ( школа № 9), Руденко ( школа № 12), Єрченко ( ліцей №22), Коноваленко ( школа № 28), Дайнеко ( школа № 29), Стрілюк ( школа № 30), Бойко ( школа № 33). Вони змагалися у фіналі конкурсу в обласній бібліотеці для дітей ім.М.Островського за перемогу і взяли участь у краєзнавчому конкурсі «Що? Де? Коли? В Чернігові», контрольній з української. Всі дуже цікаво і яскраво презентували свої родини : співали, читали власні вірші, представили інсценований уривок із «Кайдашевої сім”ї» Нечуя-Левицького, навіть пригощали караваєм. Найцікавіше,що найменші учасниці, члени родин фіналістів (11 місяців та 1,5 рочки) брали участь в презентації родин. Найбільш цікаво презентували себе родина Бойко (ЗНЗ №33), родина Руденко (ЗНЗ №12), родина Морських (ЗНЗ №9).
Про давні і багаті традиції читання у своїй родині розповіла родина Руденків (ЗНЗ №12) : початок традиції від діда-прадіда на генетичному рівні. В родині Бойків (ЗНЗ №33) читають щодня і обговорюють прочитане, а в родині Морських (ЗНЗ № 9) всі багато читають і навіть найменша 11 місячна донечка добре знає, де стоять її книжки і в якій про що розповідається.
А взагалі всі 17 родин, учасниць конкурсу, змістовно і творчо поставилися до змагань і багато цікавого розповіли про свої родини, про роль книги і читання у своєму житті, про улюблені твори, про захоплення тощо. Ми вдячні всім родинам, що взяли участь у конкурсі, це було справжнє свято, яке подарувало всім нам нових цікавих друзів.
А член журі, відома дитяча письменниця Тетяна Пакалюк, всім дітям-учасникам подарувала свої книжки.
Журі було дуже складно визначити переможців, адже тут переможених не було. Однакову кількість балів набрали три родини, вони і посіли перше місце : родина Бойко, родина Морських і родина Руденко. Лауреатами конкурсу стали родини Антоненків (ЗНЗ №7), Єрченків (ліцей №22), Коноваленків (ЗНЗ №28), Стрілюк (ЗНЗ №30). Всі фіналісти були нагороджені пам’ятними призами від відділу у справах дітей, сім”ї і молоді Чернігівської міської ради.
Міський конкурс – це можливість спілкування, нових знайомств з цікавими людьми, книгами, авторами. Організатори конкурсу вдячні всім родинам-учасникам за творчість і бажають нових успіхів !
Наше місто читає !





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: "Читаюча родина" | Переглядів: 3037 | Додав: estet | Теги: Конкурс, Читаюча родина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0