Головна » 2021 » Січень » 26 » Чи можливе життя на Марсі? (Пізнавальний проєкт «ЕВРИКА! Знати, щоб цікаво жити»)



16:31
Чи можливе життя на Марсі? (Пізнавальний проєкт «ЕВРИКА! Знати, щоб цікаво жити»)
Марс – планета в Сонячній системі, що входить до земної групи. У зв’язку з новітніми розробками у сфері ракетобудування, винаходом нових двигунів та більш економічно та екологічно вигідного палива, ця планета стала надзвичайно цікавою науковцям для колонізації. Крім того, період обертання Марсу навколо власної осі становить 24 год 37 хв, що дуже близько до земних значень, але марсіанський рік становить 686, 98 діб.

На фоні зростання інтересу щодо колонізації Марса та створення космічних програм щодо втілення цієї ідеї в життя виникає проблема, зумовлена погодними умовами Марсу.

Влітку на екваторі поверхня Марса вдень нагрівається в середньому до 200 С, що є цілком нормальною температурою для земних жителів. Але внаслідок холодної ночі поверхня охолоджується до неймовірно низьких температур, внаслідок чого створити стабільну екосистему на Марсі через різкі перепади температур неможливо.

Підняття температури внаслідок надання сонячної радіації вночі може врегулювати температуру та створити набагато менш різкий клімат Марсу, який в подальшому буде придатний для створення екосистеми.

Саме цій темі присвячено наукову роботу «Підвищення температури на Марсі за рахунок надходження сонячної радіації вночі» Данііла Аннаєва, яку було надруковано в науково-популярному журналі Малої академії наук для творчої молоді та її наставників «Школа юного вченого» (№ 3-4 за 2020 рік).

Аннаєв Данііл – учень 10-А класу фізико-математичного профілю Криворізького Центрально-Міського ліцею. Захоплюється фізикою, математикою, комп’ютерними технологіями, астрономією та космічними дослідженнями. І якщо в дитинстві Данііла більше приваблювали астрономічні спостереження, то зараз його роботи, які він представляє на різноманітні конкурси, пов’язані з космічними дослідженнями.

На дану роботу Данііла надихнула ідея підкорення Марсу: протягом року він розробляв ідею запустити супутник Марса з таким дзеркалом, яке б відбивало сонячне світло і нагрівало поверхню Марсу. При цьому Данііл розумів, що будь-який проєкт – фантазія, якщо не розрахувати можливість його практичного втілення. Тому один із етапів його роботи – розрахунок вартості даного проєкту.

Вже 18 лютого 2021 року! Приземлення на Марс нового марсоходу Perseverance.

Трейлер від NASA


Чи було життя на Марсі?




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 420 | Додав: estet | Теги: марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0