Головна » 2023 » Листопад » 27 » «Чернігівський Євромайдан. Хроніка, факти, спогади». Презентація книги Сергія Соломахи в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



17:31
«Чернігівський Євромайдан. Хроніка, факти, спогади». Презентація книги Сергія Соломахи в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
Активний учасник національно-визвольного руху на Чернігівщині, відомий громадський діяч, журналіст Сергій Соломаха презентував в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей книги «Чернігівський Євромайдан. Хроніка, факти, спогади». Присвячується видання рухівцям, учасникам Помаранчевої революції, Революції Гідності, борцям за волю і незалежність України, які відійшли у вічність.

Видання підготовлено до 10-річчя Революції Гідності з метою збереження пам’яті про революційні події листопада 2013 року – березня 2014 року на Чернігівщині. Тут містяться спогади очевидців Чернігівського Євромайдану, згадуються імена учасників цих подій. Книга, що буквально «народжувалася» під час Євромайдану стане в нагоді читачам бібліотеки, що цікавляться такою важливою, навіть доленосною сторінкою історії країни.

Автор іншого ґрунтовного видання з фонду бібліотеки «Літопис Революції Гідності» Михайло Вітер зазначав: «Євромайданом була не лише територія в центрі Києва. Євромайданом у той час була вся Україна…». І дійсно, ми можемо пишатися тим, що Чернігів і Чернігівщина взяли гідну участь у Революції Гідності.

Учасникам зустрічі в бібліотеці пощастило особисто познайомитися з Сергієм Васильовичем Соломахою, що не тільки багато знає про боротьбу за свободу і незалежність України, а й брав у ній безпосередню участь. Події, невідомі факти, фотографії, що надзвичайно цікаво презентував автор-упорядник книги, відтворили славетну сторінку історії Чернігова з листопада 2013 року до березня 2014 року, показали спільну з усією країною боротьбу чернігівців у відстоюванні гідності та свободи.

Дякуємо Сергію Васильовичу за подаровану книгу і зустріч! Такі зустрічі є надзвичайно важливими для молодого покоління, що виховується на прикладі незламності та героїзму справжніх патріотів України. Своїх героїв, свою історію необхідно знати і пам’ятати. «Для вивчення історії рідної Чернігівщини…», - так Сергій Соломаха підписав свою книгу читачам бібліотеки.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 94 | Додав: estet | Теги: Чернігівський Євромайдан, Соломаха С. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0