Головна » 2024 » Травень » 30 » Бібліотека нового часу: інновації, психологічна підтримка та робота з дітьми в умовах сучасних викликів



15:17
Бібліотека нового часу: інновації, психологічна підтримка та робота з дітьми в умовах сучасних викликів
30 травня 2024 року Чернігівська обласна бібліотека для дітей провела чергове заняття обласної OF/ONлайн школи професійного розвитку "Суч@сний бібліотекар". Цього разу темою зустрічі стала "Бібліотека нового часу: інновації, психологічна підтримка та робота з дітьми в умовах сучасних викликів".

Захід зібрав працівників відділів обслуговування дошкільників та учнів 1-4-х класів дитячих та публічних бібліотек Чернігівщини. Учасники мали змогу:

• Обмінятися досвідом з колегами;
• Отримати нові знання та навички, необхідні для роботи в сучасних умовах;
• Поспілкуватися з фахівцями та отримати відповіді на свої запитання.


Програма заняття була насиченою та різноманітною:
Професійна консультація "Чим підкорити сучасних читачів - івент-платформа дитячої бібліотеки" від Тетяни Тянутової, завідувачки відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Презентація "Бібліотека та штучний інтелект: разом до нових вершин у створенні презентацій" від Лариси Власенко, головного бібліотекаря відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Письменниця Надія Перепадя в онлайн-діалозі "Захоплення читанням" ознайомила присутніх зі своєю творчістю, думками про літературу і читання.

Бібліотечний консалтинг "Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями" від Лариси Казакової, заступника директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Важливою частиною заняття став круглий стіл "Життя у новій реальності", під час якого представники бібліотек області поділилися власним досвідом роботи щодо збереження ментального здоров'я дітей в умовах війни.

Ось деякі з ключових моментів, які були озвучені:

- Надання доступу до інформації про психічне здоров'я: бібліотеки організовують інформаційні сесії, книжкові виставки, та багато інших заходів, які допомагають дітям та їхнім батькам дізнаватися більше про психічне здоров'я, його важливість та способи його збереження.

- Організація психологічних тренінгів та майстер-класів: бібліотеки співпрацюють з психологами та іншими фахівцями, які проводять тренінги та майстер-класи, що навчають дітей, як справлятися зі стресом, тривогою та іншими емоційними труднощами.

- Створення безпечного та підтримувального середовища: бібліотеки стають місцями, де діти відчувають себе в безпеці та комфорті, де вони можуть вільно спілкуватися про свої почуття та отримувати підтримку від бібліотекарів та інших дорослих.

- Використання інтерактивних методів роботи: ігри, вікторини, конкурси та інші форми роботи допомагають дітям вивчити навички емоційної регуляції та розвитку стійкості.

- Співпраця з батьками та педагогами: бібліотеки стають просторами для обміну інформацією про психічне здоров'я та розробки спільних стратегій підтримки дітей.

Підсумки заняття підвели директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй, заступник директора Лариса Казакова, Тетяна Тянутова, Лариса Власенко та Наталія Шеша.

Вони зазначили, що теми, які були розглянуті на занятті, дуже важливі для сучасних бібліотек, адже вони дають можливість бібліотекарям краще розуміти потреби своїх читачів, надавати їм якісні послуги та допомагати долати виклики сучасного світу.

Заняття "Бібліотека нового часу: інновації, психологічна підтримка та робота з дітьми в умовах сучасних викликів" стало цінним джерелом інформації та нових знань для всіх учасників.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 70 | Додав: estet | Теги: ментальне здоров'я, семінар бібліотекарів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0