Головна » 2014 » Липень » 8 » Бібліотека без кордонів!



13:18
Бібліотека без кордонів!
Наталія Шеша, завідувачка відділу методології бібліотечної роботи з дітьми Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського представляла Чернігівщину на польсько-українському форумі молодих бібліотекарів «Бібліотека без кордонів» у м. Жешув (Польща) який відбувся 26–28 червня 2014 року.Участі у форумі передував конкурсний відбір, в рамках якого Наталія Шеша презентувала власний проект «Читаємо другу» започаткований Чернігівською обласною бібліотекою для дітей ім. М. Островського спільно з Чернігівською спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом для дітей з вадами зору.
Організаторами Форуму виступили Воєводська і міська бібліотека м. Жешува, всеукраїнська програма «Бібліоміст», Молодіжна секція Української Бібліотечної Асоціації.
Програма Форуму була насиченою та цікавою для бібліотекарів обох країн і дала можливість обмінятися думками щодо схожих професійних проблем з питань комп’ютеризації, впровадження новітніх технологій, читання дітей і молоді в умовах зростаючої ролі бібліотек, їхнього престижу. Всі учасники відзначили, що сьогодні бібліотеки надають послуги відповідно до вимог сучасної цивілізації (доступ до знань, до інформації і культури).
Польські та українські бібліотекарі влаштували флеш-моб на площі Ринок, під час якого вони читали польські та українські поезії. Перехожі зупинялися, чуючи українські вірші та залюбки слухали твори українською мовою. Також, спеціально для Форуму, відбулось відкриття виставки польської і української літератури «Література не знає кордонів», на якій були представлені книги польською та українською мовами авторів обох країн. Для українців особливо приємно було побачити на виставці твори Т.Шевченка, І.Франка та Л.Українки польською мовою.
У рамках Форуму делегація з України відвідала ще і міську публічну бібліотеку в м. Ярослав.
Ми пишаємося тим, що працівники дитячих бібліотек України і Чернігівщини теж допомагають сьогодні дітям і підліткам підготуватись до такого непростого дорослого життя і, насамперед, дітям з особливими потребами.
В подальших планах Молодіжної секції Української Бібліотечної Асоціації - організація наступного Форуму на теренах України та співпраця молодих польських та українських бібліотекарів за різними проектами.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1422 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0