Головна » 2014 » Червень » 12 » БІБЛІОТЕЧНІ ГОСТИНИ



16:32
БІБЛІОТЕЧНІ ГОСТИНИ
Бібліотеки і бібліотекарі, не дивлячись на прикрощі нашого часу, існують, працюють, а ще й навчаються, знайомляться з роботою своїх колег.Про це свідчить науково-освітня поїздка на Рівненщину, яку організовало Чернігівське обласне відділення УБА за ініціативи президії та голови відділення І.М. Аліференко.
Це прекрасно, коли бібліотекарі обмінюються досвідом, спілкуються з працівниками інших бібліотек, їздять один до одного в гості. Нам, бібліотекарям Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського, пощастило взяти участь у цьому професійному візиті.
Не дуже привітно зустріла нас погода – дощем, страшними блискавками і грімом, та все компенсувалось прийомом господарів рівненської землі.
Програма поїздки була насичена і включала в себе ознайомлення з роботою мережі публічно-шкільних бібліотек, районних, обласних, а також з культурними та історичними особливостями регіону.
За два дні бібліотекарі Чернігівщини відвідали шість бібліотек: Рівненську обласну наукову бібліотеку, Рівненську обласну бібліотеку для дітей та Рівненську обласну бібліотеку для молоді, Острозьку центральну районну бібліотеку, публічно-шкільну бібліотеку села Грем’яче Острозького району, Наукову бібліотеку Національного університету "Острозька академія".
Ознайомилися ми з інноваціями рівненських бібліотек, заслухали та переглянули презентації окремих напрямків роботи бібліотек, таких як: краєзнавчі корпоративні електронні бази даних, освітні проекти, розвиток сайтів та інтернет ресурсів, організація мережі публічно-шкільних бібліотек та їх функціонування, про складові успіху створення позитивного іміджу та надійної репутації книгозбірні.
Окрім презентацій кращого досвіду бібліотек Рівненщини була й насичена культурна програма. Ми відвідали обласний краєзнавчий музей, Музей книги та друкарства в Острозі, Державний історико-культурний заповідник «Острозький замок», Межирицький Свято-Троїцький монастир, Національний університет «Острозька академія».
Такі освітньо-«розважальні» поїздки дають можливість у невимушеній обстановці поспілкуватися, обмінятися думками та отримати величезний багаж креативу і позитиву.
З новими ідеями, які можна впровадити і у нас в бібліотеках Чернігівської області, сповнені новими враженнями повернулися ми до Чернігова.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1444 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0