Головна » 2014 » Березень » 7 » Бібліотечна шевченкіана



14:47
Бібліотечна шевченкіана
Тарас Григорович Шевченко. Великий Українець. Поет ХХІ століття. Адже він і сьогодні вчить нас шанувати батьків і понад все любити Україну.
Сучасний погляд на життя і творчість нашого національного генія, його вплив на свідомість наших сучасників – все це є головним у творчих заходах бібліотеки, які проводяться і проводитимуться до 200-річчя Т.Г.Шевченка протягом цього року.

У кожного покоління свій Тарас Шевченко. Яким його уявляють собі підлітки, діти ХХІ століття? Чи завжди розуміють твори геніального поета, написані понад 150 років тому? Чи актуальні вони для сьогодення?

Літературна інтерактивна подорож «Їхав Тарас Придесенням» провела наших учасників стежками Чернігівщини, які пов’язані з життям і творчістю Тараса Шевченка.


В читальному залі бібліотеки було презентовано велику літературно-ілюстративну виставку «Чернігівські шляхи Тараса», яка докладно розповідає про три подорожі Шевченка на Чернігівщину. Виставка гарно ілюстрована, представлені і репродукції мистецьких творів поета.

Цікавим завершенням став інтернет-квест «Шевченко і Чернігівщина». За допомогою підказок і інтернету діти шукали відповідь на запитання: кого малював Шевченко і як ця людина пов’язана з Чернігівщиною?
Після конкурсу діти отримали солодкі призи, спілкувалися один з одним, ділилися враженням від побаченого та почутого.


Віртуальна екскурсія "Тарас Шевченко у камені і бронзі" допомогла дітям познайомитися з пам'ятниками поетові не тільки в Україні, а й у всьому світі.


Пропонуємо думки ваших однолітків, учасників ХІІ міського конкурсу «Читаюча родина – 2014».

«Я чую тебе Кобзарю крізь століття… Яке це щастя тримати в руках улюблений твір, відчувати його тепло та енергетику. Саме мої тато і мама відчинили двері у світ поезії Т.Г.Шевченка…»
Гнип Катерина, 10 кл.

«Важливим є те, що твори Шевченка і досі звучать актуально, вони змушують аналізувати кожне поетове слово»
Дайнеко Дарина, 11 кл.

«Усі твори Тараса Шевченка – ніби втілення душі України. Ми, як справжні сини та доньки, повинні пам’ятати настанови Великого Кобзаря»
Вент Анна, 8 кл.

«Я вважаю, що мине і ще 200 років, а твори Шевченка так, як і сьогодні, надихатимуть дорослих і дітей якомога більше і краще пізнавати життєвий шлях і творчість Т. Г. Шевченка»
Бачинська Інга, 7 кл.

«Він нібито зібрав воєдино у своєму зболеному серці страждання поневолених жінок усіх епох та схвильовано розповів про них цілому світові»
Католик Яна, 10 кл.

«В моєму улюбленому вірші «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні моє дружнє посланіє» переплітається історія всього людства від сивої давнини і до сьогоднішнього дня. Зараз і раніше вважали, що так зробити неважливо. Та славному сину українського народу було і залишається підвладне все… Сила Шевченка необмежена, бо вся могутність у слові. Лише справжнім патріотам доступні всі моралі Шевченка.»
Рогоза Валерія, 6 кл.


Сучасні підлітки замислюються над тим, як впливає слово Кобзаря на долю України, українського народу і чи треба сьогодні читати його твори.
На це теж відповідають самі підлітки, учасники обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України»

«З Україною в серці жив Великий Тарас
Він творив для нащадків, для кожного з нас.
Його вірші гартують наші юні серця,
У них битва за волю, за правду життя.

Поет…
У нього доля особлива…
Він може іскру запалить,
Навчити цілий світ любить.»
Владислав Дмитрієвський, 9 кл.
с. Валки, Прилуцький р-н




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 2206 | Додав: estet | Теги: Тарас Шевченко Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet