Головна » 2018 » Травень » 18 » «Бібліо-Оскар-2018» - свято розумних, активних, творчих і креативних!



10:23
«Бібліо-Оскар-2018» - свято розумних, активних, творчих і креативних!
Вшосте в бібліотеці пройшла церемонія нагородження кращих читачів і друзів бібліотеки. «Бібліо-Оскар-2018» - в рік ювілею закладу, який відзначає 120-річчя. Так, Чернігівська обласна дитяча бібліотека – найстаріша книгозбірня дитячої літератури в Україні! Нині вона не просто зберігає традиції, а й може здивувати креативними заходами.
Таким став «Бібліо-Оскар-2018». За словами директора нашої бібліотеки Тамари Клюй, свято полюбилося читачам, вони змагаються за право стати номінантом, за право пройти по червоній доріжці переможця. Втім, всі наші читачі – розумні, активні, творчі, креативні.
З кожним роком кількість переможців «Бібліо-Оскара» і кількість номінацій зростає. Цьогоріч було названо двадцять одного переможця в п’яти номінаціях – «Найкращий читач бібліотеки», «Друг бібліотеки», «Читаюча родина», «Читаюча династія» і «Партнерство заради дитини». І кожен володар символічної медалі і подарунку від бібліотеки – в своєму роді унікальний.
Іван Груздєв – перший клас Чернігівської школи №29. І вже один з кращих читачів! Причому любить він не дитячі оповідки, а товсті томи з мікробіології. За словами мами Івана Ольги, все почалося з енциклопедії «Все про все». Сина спочатку зацікавила біологія, а потім він переключився на хімію і біологію. Батьки вже планують «перевести» Івана на літературу для більш старшого віку – дитина розвивається, і в бібліотеці він може отримати більше інформації.
А чотирикласнику 29-ї школи Івану Буту – теж одному з лауреатів «Бібліо-Оскара-2018» - більш до вподоби пригодницька література. Як і сестрам Катерині та Марії Назаренкам чи Кирилу Бисикалу зі школи №12. Хлопцям і дівчатам любов до читання прищепили мами. А про Кирила бібліотекарі кажуть, його формуляр радше схожий на товсту книжку.
На полицях бібліотеки діти знаходять приклади для вирішення незвичайних життєвих ситуацій. І якщо володарці «Бібліо-Оскару-2018» Поліні Кирієнко з 6-го класу 29-ї школи більше до вподоби пригодницькі історії Катерини Вільмонт та «козацька серія» Володимира Рутківського, то її однокласниця Валерія Шевченко мріє сама стати героїнею пригодницького чи детективного роману – як персонажі її улюблених книг Джоан Роулінг та Олександра Єсаулова.
Більше 200 книжок за два роки у скарбничці досягнень Діани Скітер – восьмикласниці Чернігівської школи №29. А шестикласниця цієї з школи Євгенія Новік тільки за рік внесла в свій бібліотечних формуляр 130 назв! На думку ще однієї володарки «Бібліо-Оскару-2018» Ганни Зевченко, бібліотека – це місце, де занурюєшся в зовсім іншу атмосферу, де серце заходиться, коли бачиш обличчя людей, що допоможуть знайти нову книгу з цікавою історією.
В номінації «Читаюча родина» «Бібліо-Оскар-2018» отримали родини Постол із Вознесенського Чернігівського району, де батьки Анатолій та Ірина прищепили на все життя любов до книги своїм дітям Віталію, Тимофію, Лілії і Тетяні, а також родина Малиновських (завдяки мамі Наталії, яка виплекала закоханість у книгу, її син Матвій і донька Марія вже шість років є читачами обласної бібліотеки для дітей).
Новація цьогорічного «Бібліо-Оскару» - номінація «Читаюча династія». Перемогу в ній виборола династія Звенигородських. 30 років тому журналіст Павло Марченко привів сюди свого онука. З тих пір чотири покоління сім’ї зберігають цінний скарб – любов до читання, до бібліотеки. І на «Бібліо-Оскар-2018» донька засновника династії Алла Павлівна привела вже свою онуку Лізу.
Також переможцем номінації стали сестри Валентина Вороніна і Раїса Ципенко з внучкою Лесею.
Наша бібліотека підтримує дружні зв’язки з закладами освіти, громадськими організаціями, засобами масової інформації. Вони є партнерами книгозбірні. Цього року лауреатами «Бібліо-Оскару» в номінації «Партнерство заради дитини» стали радіожурналістка Євдокія Тютюнник, завідуюча ДНЗ №60 Зоя Плугова та методист цього садка Людмила Кудра, вчителі Світлана Сухацька (Чернігівська школа №35), Оксана Стоцька та Наталія Соколовська (Чернігівська школа №29).
І як же без друзів?! Учасників та гостей свята своїми танцями радували вихованці зразкового танцювального колективу «Каблучок» Будинку культури дітей та юнацтва Чернігівської міськради. Вони – постійні учасники заходів, які проводить наша бібліотека. Тож відзнаку у номінації «Друг бібліотеки» отримала керівник колективу Наталія Мстиславська.
«Бібліо-Оскар-2019» за рік оголосить імена нових переможців. Читаючій юні стати переможцем дуже просто – треба лише багато читати. Кажуть, в того, хто читає, здійснюються всі мрії!



























QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1023 | Додав: estet | Теги: Бібліо-Оскар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet