Головна » 2015 » Травень » 15 » «Бібліо-Оскар - 2015» - зоряний час юних читачів



10:45
«Бібліо-Оскар - 2015» - зоряний час юних читачів
Втретє Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім.М.Островського зібрала своїх кращих читачів – розумних, творчих, активних, креативних на урочисту церемонію нагородження «Бібліо-Оскар - 2015».
Сьогодні бібліотеку відвідують понад 17 тисяч читачів. Діти в сучасній бібліотеці читають не лише звичайні паперові книги, а отримують інноваційну послугу в Інтернет-центрі бібліотеки – в наш час формат не такий важливий.
На «Бібліо-Оскарі - 2015» відбулося нагородження п’ятнадцятьох кращих читачів за шістьма номінаціями :
• «Найкращий читач року» (5);
• «Читаюча родина» (1);
• «Допомога другу» (2);
• «Волонтери покоління Google» (2);
• «Друг бібліотеки» (2);
• «Партнерство заради дитини» (3).
У номінації «Читаюча родина» відзначена родина Постолів з села Ул’янівка Чернігівського району, яка виховує десятьох дітей. Всі в родині -активні читачачі обласної бібліотеки для дітей ім.М.Островського, а всі діти в цій родині грають на різних музичних інструментах.
Серед юних читачів «суперсучасні» читачі, які не просто добре орієнтуються в Інтернеті та комп’ютерах (цим сьогодні нікого вже не здивуєш), а й перемагають у різноманітних конкурсах. До речі, переможці загальноміського конкурсу «Діти за безпечний Інтернет» вже самі проводять майстер-класи в Інтернет-центрі бібліотеки для молодших читачів. Слід зазначити, проводять дуже цікаво – це Ілля Гергуль зі школи №2 та Нікіта Калюжний зі школи №9.
В номінації «Друг бібліотеки» відзначена відома чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк, ініціаторка і голова журі обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», що вже вп’яте проведений на Чернігівщині, видані три збірочки з творами переможців.
«Другом бібліотеки» також названа молода журналістка обласного радіо Альона Сисенко, яка дуже тепло ставиться до дітей, до книги та читання і подає на обласному радіо інформацію про найцікавіші заходи і акції для дітей в бібліотеках області.
Діти у нас не лише читають для свого задоволення, а і ще допомагають іншим дітям і підліткам, які мають проблеми із здоров’ям. В минулому році учні 7-а класу школи №27 Марина Куріка та Кирило Кулак взяли активну участь в новому проекті бібліотеки «Почитаємо другу». Вони начитали вголос і записали у цифровому форматі уривки з творів Тараса Григоровича Шевченка, Всеволода Нестайка, Редьярда Кіплінга та Артура Конан-Дойла для дітей з вадами зору. Диски з аудіозаписами бібліотека подарувала спеціалізований школі Чернігова, яка опікується цими дітьми.
А в номінації «Партнерство заради дитини» відзначена Колесник Світлана Григорівна, класний керівник цього класу, завдячуючи зусиллям якої учні стали найактивнішими читачами та учасниками найцікавіших бібліотечних заходів і акцій.
Номінацією «Партнерство заради дитини» відзначена також вчителька ліцею №22 Колотило Оксана Михайлівна. Вона не лише працює з 2 класом ліцею і часто відвідує бібліотеку з дітьми, а іще разом зі своїми юними художниками допомагає ілюструвати збірочки творів-переможців обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України».
«Бібліо-Оскар - 2015» - це свято не лише обласної бібліотеки і її читачів, а це й свято наших колег з області.
В номінації «Партнерство заради дитини» відзначена Оліфіренко Валентина Павлівна, завідувачка Стольненської бібліотеки-філіалу Менської ЦБС, яка разом зі своїми юними читачами бере найактивнішу участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах, серед її читачів є неодноразові переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року».
Всі номінанти «Бібліо-Оскару - 2015» з гордістю пройшли червоною килимовою доріжкою вперше в житті та отримали пам’ятні медалі, подяки від бібліотеки та подарунки від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.
Свято читачів і бібліотеки своїми виступами прикрасили дитячі творчі колективи і солісти : Кирило Топорков, вокаліст студії «Натхнення» обласного Палацу дітей та юнацтва (художній керівник Сергій Царевський ); танцювальний колектив «Каприс» (Чирик Наталія, художній керівник); дитячий танцювальний колектив «Сіверські клейноди»; діти-танцюристи зі школи №20; юні вокалістки із с. Стольного Юлія Артюх і Марина Пилипенко.
Свято «Бібліо-Оскар - 2015» засвідчив, що в сучасній бібліотеці можна не лише читати для себе, а і бути корисним для інших, розвивати свої творчі здібності, вчитися людяності – це головне !
Зоряний шлях юних читачів лише починається, попереду в них – все життя, а шлях до успіху пролягає через бібліотеку !




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1939 | Додав: estet | Теги: Бібліо-Оскар, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0